URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Februarie 2022, 13:46

Unificarea spitalelor din Oradea intră în vigoare de sâmbătă. Spitalul Județean devine cel mai mare spital public din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această săptămână, cele două mari spitale din Oradea, cel Municipal și cel Județean, vor deveni unul singur. Directorul CAS Bihor, Dorel Dulău, a anunțat miercuri că unificarea intră în vigoare sâmbătă, zi în care Spitalul Municipal Gavril Curteanu va dispărea, ca structură.

Capacitate de 1.811 paturi

„Vreau să vă informez că, începând cu data de 26 februarie, se va finaliza procesul de reorganizare a două unități sanitare publice cu paturi, Spitalul Municipal și Spitalul Județean de Urgență Oradea. Ca urmare, de sâmbătă, Spitalul Municipal va fi desființat, iar Spitalul Județean va absorbi tot ce înseamnă partea medicală și va funcționa cu o capacitate de 1.811 paturi. Din cunoștințele noastre, va fi cel mai mare spital public din România”, a declarat Dulău. Spre comparație, Spitalul Universitar de Urgență București are 1.100 de paturi. 

Directorul a precizat, pentru BIHOREANUL, că CAS Bihor a primit marți avizul Ministerului Sănătății pentru unificare, iar miercuri așteaptă dispoziția primarului Florin Birta, pentru același scop. Potrivit HG 1293/2021, unificarea se poate face doar printr-un act administrativ al edilului, nefiind nevoie și de o hotărâre de consiliu local.

„Noi am avut o relație de comunicare cu Primăria Municipiului Oradea, deținem toate informațiile necesare pentru finanțarea serviciilor începând cu data de 26 februarie”, a declarat Dulău. Așadar, Spitalul Județean, în noua dimensiune, ar trebui să funcționeze fără probleme, iar pacienții nu ar trebui să resimtă schimbarea administrativă.

Primăria tace

Deocamdată, Primăria Oradea nu a anunțat nimic privind unificarea celor două spitale sau dacă și cum îi afectează pe pacienți această unificare.

Nici persoana care preia interimar conducerea spitalului-mamut, începând de sâmbătă, nu a fost anunțată.

În schimb, așa cum BIHOREANUL a dezvăluit recent, Spitalul Județean vrea să angajeze un manager prin licitație publică, cu un caiet de sarcini „croit” după persoana senatorului PNL Gheorghe Carp, fost manager al ambelor unități spitalicești. Termenul pentru depunerea ofertelor la această licitație este 4 martie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Și Ucraina e cea mai mare țară de pe continent, de la Atlantic până la M. Neagră.
Asta înseamnă că poate evita scumpirea curentului, care a ajuns în România la 90 bani, după aplicarea compensării de 60 bani la tot kilowattul ?!?
Postat 24 Februarie 2022, 14:01 de KP
o mare greseala
o greseala mare aceasta unificare. fiindca i s-a facut pofta inimii, speram ca dl carp doarme bine, cu pastile, nu de alta, dar sa nu-l ia ametelile dimineata cand se trezeste, de la cate bube vor aparea. (PS - problema de etica si deontologie profesionala / mita si ignoranta medicilor uniti cine o rezolva?)
Postat 23 Februarie 2022, 18:06 de roger
Megalomania
Cu puțin efort se puteau uni toate spitalele din Bihor, și am fi avut cel mai mare spital din Europa. Când toți decidenții se vor uni într-o ședință la spitalul de psihiatrie, nu mare ar fi mirarea să hotărască unirea tuturor spitalelor din România pentru a obține cel mai mare spital de pe Terra.
Postat 23 Februarie 2022, 16:28 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON