URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Martie 2024, 14:01

Sondaj: Doar un sfert dintre români cred că România se îndreaptă în direcția bună. Printre aceștia, angajați la stat și votanți PSD-PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar 25,5% dintre români cred că în țara lor lucrurile se îndreaptă în direcția bună, în timp ce 70,1% consideră că, din contră, România merge într-o direcție greșită, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP pentru agenția de știri News.ro. Nu au răspuns la această întrebare 4,3% dintre cei chestionați. 

Totuși, procentul celor care cred în direcția bună pe care o are țara a crescut față de 2022, când acesta era de 20,8%.

„Cred, în proporţii mai mari decât media, că ţara merge într-o direcţie bună votanţii Alianţei PSD-PNL, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu venituri mari şi foarte mari şi angajaţii la stat”, arată rezultatele sondajului, publicate marți de News.ro. 

De asemenea, peste o treime dintre români spun că viaţa lor este mai bună decât în urmă cu cinci ani, în timp ce mai mult de 60% spun că viaţa lor este mai grea decât în urmă cu cinci ani, arată rezultatele chestionarului. „Cred, în proporţii mai mari decât media, că viaţa este mai bună în prezent, decât în urmă cu 5 ani, votanţii Alianţei PSD-PNL, persoanele cu vârsta de 18-44 de ani, persoanele cu educaţie superioară, cele cu venituri mari şi foarte mari”, arată specialiștii. 

Totodată, 44,4% dintre români consideră că peste 5 ani viaţa lor va fi mai bună. „Cred în proporţii mai mari decât media că viaţa va fi mai bună peste 5 ani decât în prezent votanţii AUR, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe şi cele cu venituri mari şi foarte mari”, mai arată sondajul. 

Datele sondajului au fost culese în perioada 22 - 29 februarie, prin interviuri telefonice realizate cu 1.100 de persoane, eșantionul ales fiind reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Re: pinonel ...
... 90 este media din România, la nivelul ultimelor "măsurători" la nivelul tuturor țărilor lumii (2012). Norvegienii erau atunci la 94, ungurii la 91 și bulgarii la 89. Între timp, media a scăzut ... iar 90 ar fi chiar mult prea bine, față de ce vedem acum la "reprezentanții poporului".
Postat 06 Martie 2024, 08:05 de KP
România nu are nimic de pierdut.
Au trecut deja mulți ani de când România nu mai are vreo direcție, fiind o colonie euro-atlantică, ocupată militar, economic, social și mai ales politic. Norocul românilor e că mai sunt și alții, decidenți tradiționali ai planetei, care gândesc ce e bine și ce e rău pentru viitorul pământenilor. Iar unul dintre decidenți este electoratul care, la anumite intervale de timp istoric, se trezește din hipnoza indusă de niște sociopați aflați efemer pe post de lideri.
Postat 06 Martie 2024, 08:01 de KP
care direcție?
Da, direcția e bună, sensul e greșit.
Postat 05 Martie 2024, 20:19 de DaNu
Nimic nou! Stim...
... ca votantii usl 2.0 au un IQ sub 90!
Postat 05 Martie 2024, 18:42 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON