Doamnelor și domnișoarelor li se pregătește o seară de 8 Martie cu „Sărutări furate” la Filarmonica de Stat Oradea.
Concertul promite o celebrare a femeii, piesele din repertoriul spaniol și mexican fiind o dedicație din partea domnilor. Și mai cu seamă din partea celor trei soliști clujeni renumiți, Hector Lopez, Cristian Mogoşan și Cristian Hodrea, a violonistului Nagy Kálmán și a deja îndrăgitului dirijor în spațiul orădean, Cristian Spătaru, din Republica Moldova. Evenimentul, unul plin de pasiune și energie, va începe la ora 19 și este deja sold out.
„Ziua de 8 martie este declarată Ziua internațională a femeii din anul 1977 și este celebrată pe întreg mapamondul. Piesele din concertul intitulat „Besos Robados” (Sărutări furate), chiar dacă nu fac o trimitere directă către Ziua Femeii, pot fi o dedicație din partea domnilor către doamne. Cu atât mai mult, prezența unor asemenea invitați în concertul Filarmonicii, aduce melodiile spaniole și mexicane mai aproape de inimile doamnelor și a tuturor melomanilor și face ca „Sărutările furate” să nu mai fie doar un titlu, ci un vis devenit realitate la Filarmonică. Invitații vor urca pe scenă și le vor bucura pe doamne și îi vor inspira pe domni prin programul pasional, energic, fierbinte, cu sonorități ce vor aduce Spania mai aproape”, transmit comunicatorii Filarmonicii Oradea.
Vineri, 8 martie, la sala de concerte „Enescu - Bartók” vor putea fi auzite cântece precum: „Zarzuela”, „La boda de Luis Alonso”, „Granada”, „La Cucaracha”, „Bésame mucho”, „Mexico lindo”, „Solamente Una Vez”, „La Paloma”, „Júrame”, „Cucurrucucú paloma”, „Volver, volver”, „Besos robados”, „No puede ser”, „Asi”, „Jalousie”, „ Quién Será”, „Historia de un amor”, „Estrellita”, „La Negra Noche”, „Solamente una vez”, „La Cucaracha”, „México lindo y querido”, „Cielito Lindo”, „Cuando vuelva a tu lado” sau „Tico-tico no fubá”, unele în orchestrații ale renumitului dirijor și compozitor Sabin Pautza, dar și ale lui Flaviu Mogoșan și Onișor Rodilă.
Cristian Spătaru (foto mare) a mai dirijat în Oradea, în mai multe rânduri, de fiecare dată fiind răsplătit cu aplauze. Este un tânăr dirijor născut în Republica Moldova, a studiat muzica de la vârsta de 8 ani și a câștigat de trei ori Competiția Națională de Compoziție din Moldova. Lucrările compuse de el au fost interpretate de către Orchestra Națională de Tineret, pentru care a scris 5 lucrări independente și 150 de orchestrații. Și-a susținut lucrarea de licență în dirijat, conducând o lucrare enesciană la sala Musikverein din Viena.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.