Încă o raritate în România, grădinile comunitare devin tot mai obișnuite în Europa Occidentală. Societatea Regală de Horticultură (SRH) din Marea Britanie a decis să acorde premii pentru cele mai frumoase grădini comunitare, dat fiind că aceste amenajări sunt acum la tot pasul.
„În cartierele și orașele unde asemenea grădini existau, comunitățile s-au dovedit mai optimiste în timpul crizei Covid-19, pentru că deja aveau stabilită o rețea de voluntari și oamenii deja se cunoșteau între ei”, a spus Kay Clark, reprezentant al SRH.
Grădinile comunitare sunt, de fapt, terenuri publice sau private din mijlocul cartierelor, unde localnicii plantează flori și legume și le îngrijesc.
„Nu cred că a dus nimeni vreodată un pepene acasă. Când avem unul copt, pur și simplu îl tăiem în bucăți echivalente numărului de voluntari din acel moment din grădină, ca fiecare să poată să savureze din el”, a spus Lucy Mitchell, voluntară într-o asemenea grădină. În aceste grădini, adesea se țin și lecții despre biodiversitate și natură pentru copii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.