URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iulie 2024, 16:16

Reducem, refolosim, reutilizăm ambalaje

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine ar fi crezut că românii, inclusiv orădenii, vor sta la coadă pentru a returna ambalaje? Și, totuși, ambalajele au devenit mărfuri la mare căutare prin pubele.

Ce facem, însă, cu ambalajele care nu pot fi returnate, în schimbul garanției? Le colectăm separat sau, mai bine, le reutilizăm!

Orice ambalaj din sticlă este reutilizabil, sticla fiind un material sigur și durabil. Borcanele și sticlele pot fi refolosite ca recipiente pentru gemuri, compoturi, nelipsita zacuscă ori se pot transforma în vaze sau recipiente decorative.

Regula nu este valabilă pentru metale sau PET-uri, pe care specialiștii nu recomandă să le refolosim. Un flacon refolosit este nociv, pentru că generează microplastic, care se găsește în apa băută. În schimb, din ambalajele din plastic se pot realiza obiecte decorative, cum ar fi covorașele din dopuri, iar din dozele din aluminiu sau metal se pot face suporturi de creioane sau de tacâmuri. Depinde de imaginație!

În străinătate a luat avânt și „freecycling-ul”, adică rețele de oameni care donează altora ambalaje sau deșeuri ce pot fi reutilizate. Așa cum orădenii obișnuiesc să le ducă bunicilor de la țară borcanele, ca să le umple cu zacuscă...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON