URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2022, 18:30

Procesul lui Victor Micula a început la Tribunalul Bihor, cu o amânare

Procesul lui Victor Micula a început la Tribunalul Bihor, cu o amânare Sursă foto: Instagram
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procesul în care Victor Micula e acuzat că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist a început, joi, cu o amânare. Unul dintre cei patru agenţi de Poliţie judecaţi alături de milionar a solicitat răgaz pentru pregătirea apărării.

Stabilită pentru ora 12, prima şedinţă de dezbateri s-a terminat în câteva minute.

În sala de judecată au fost prezenţi doar trei dintre avocaţii milionarului - Bogdan Bodea, Răzvan Doseanu şi George Zlati - şi doi dintre cei patru poliţişti judecaţi alături de Micula - Claudiu Rengle şi Alin Claudiu Zanca.

Nici Victor Micula şi nici ceilalţi doi poliţişti - Ovidiu Iovian Vaida şi Camelia Erdei - nu s-au prezentat, femeia fiind de fapt şi  „vinovată” şi pentru suspendarea temporară a dezbaterilor, căci a înaintat instanţei o cerere de amânare pentru pregătirea apărării, solicitare care a şi fost admisă de judecătoarea Veronica Ioniţă.

Termenul acordat a fost mai mult decât generos, următoarea şedinţă fiind stabilită pentru data de 8 decembrie.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, procesul care se află pe rolul Tribunalului Bihor a fost pornit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care l-a inculpat pe Victor Micula pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată patru poliţişti, toţi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Ovidiu Iovian Vaida este acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, Claudiu Rengle, în prezent pensionar, este acuzat de abuz în serviciu, Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic -, e acuzată de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, iar Alin Claudiu Zanca este judecat pentru complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu. 

Dosarul, deschis în 2018, printr-o sesizare din oficiu, de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, priveşte mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr. şi cei patru poliţişti.

Potrivit procurorilor, agentului Ovidiu Vaida i se impută că în noaptea de 16/17 noiembrie 2018 l-a luat pe Victor Micula într-o acţiune de prindere în flagrant a unui interlop bănuit că a urcat drogat la volan.

Camelia Erdei este acuzată că i-a dat informaţii, dar şi că l-a lăsat să acceseze persona baza de date a MAI, în timp ce Alin Zanca şi Claudiu Rengle sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii şi l-au "iertat" de o amendă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu m-aș mira dacă, la un moment dat ...
... judecătorii din acest dosar vor sta în aceeași boxă cu infractorii. Din câte se vede pe niște coridoare de la CSM, e vorba de faptul că, post-Kovesi, toți judecătorii stau prea relaxați pe venituri mari și nejustificate.
Postat 02 Septembrie 2022, 09:45 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON