URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Mai 2022, 17:57

Prinși pe camere! Șoferi amendați cu 35.000 lei, după ce au aruncat gunoaie pe marginea unor drumuri din Bihor (VIDEO)

Prinși pe camere! Șoferi amendați cu 35.000 lei, după ce au aruncat gunoaie pe marginea unor drumuri din Bihor (VIDEO) sursa foto: Consiliul Județean Bihor

Camerele de supraveghere cumpărate de Consiliul Județean Bihor și montate pe marginea drumurilor județene își demonstrează eficacitatea. Pe baza unor imagini surprinse de sistemele video, încă șase șoferi, din Bihor și din alte județe, au fost amendați în cursul lunii trecute, cu suma totală de 35.000 lei, pentru că au aruncat gunoaie pe marginea drumurilor.

Câteva imagini, inclusiv video, au fost puse de CJ Bihor și la dispoziția presei, printr-un comunicat difuzat joi.

Pe una dintre filmări a fost surprins un grup de adulți și copii de etnie romă care, pe raza comunei Suplacu de Barcău, descărcau gunoaie de diferite tipuri din semiremorca unei dube, aruncându-le în șanțul de scurgere a apei pluviale dintr-o parcare, în timp ce o fetiță cotrobăia în coșul de gunoi amplasat în parcare.

Într-o altă filmare (vezi colaj video mai jos) realizată în același loc, se vede un bărbat care a aruncat dintr-un Logan MCV înmatriculat în județul Sălaj doi saci cu gunoaie, iar într-o a treia șoferul unei autoutilitare frigorifice înmatriculate în Hunedoara care lăsa cutii de carton lângă coșul de gunoi din parcare.

În fine, o a patra filmare pusă la dispoziție de CJ Bihor a surprins într-o altă parcare șoferii a două vehicule făcând același lucru: un bărbat arunca gunoaie din portbagajul unui VW Touareg ce tracta o platformă pe care era o utilitară înmatriculată în Sălaj, iar un altul arunca de zor, dintr-un camion, deșeuri rezultate probabil din demolări, având în vedere praful stârnit în urma operațiunii de „descărcare”.

CJ Bihor a precizat, printr-un comunicat, că astfel de acțiuni au un caracter permanent, dispozitivele de supraveghere video fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren, pentru a descuraja ori sancționa persoanele care depozitează ilegal deșeuri.

În paralel cu drumurile județene, de săptămâna trecută sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din Bihor, fiind montate 9 camere de supraveghere în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
oradea_mea_si_a_ta
Posibil și asta ::::))))
Postat 06 Mai 2022, 10:04 de Sandu2100
ptiu
Mie mi s-a parut ca i-am recunoscut in filmari pe sandu si parca si pe kp. Pacat ca nu este sonor sa le auzim limbajul tipic ...
Postat 05 Mai 2022, 22:47 de oradea_mea_si_a_ta
Foarte utile camerele
Doar asa putem fi un județ mai curat, mai civilizat , ar trebui mai multe camere și confiscarea mașinilor.
Postat 05 Mai 2022, 19:34 de Sandu2100
O da!
Cu siguranta vor plati, mai ales primul grup. In cel mai fericit caz vor face munca in folosul comunitatii. Avand in vedere ca nu i-a educat nimeni, nici nu sunt premizele sa o faca, dacat goana asta dupa fonduri din amenzi ce nu vor fi incasate, mai bine niste containere la intrare/iesire din localitati. Doar asa va deveni judetul/orasul curat.
Postat 05 Mai 2022, 18:40 de CalinWn
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON