URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Aprilie 2022, 20:45

Primăria Oradea a pus deținuții să curețe „regatul gunoaielor” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În baza protocolului pe care Primăria Oradea îl are cu Penitenciarul din oraș, cinci deținuți repartizați în regim deschis au început, marți, curățenia într-una din cele trei gropi de gunoaie pe care comisarii de mediu le-au descoperit săptămâna trecută, la marginea municipiului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, cei cinci deținuți au început munca pe amplasamentul aflat pe strada Ogorului, spre localitatea Cheriu, pe lângă o cale ferată dezafectată.

„Durata contractului este de 8 luni (12 aprilie - 31 noiembrie 2022) și cuprinde serviciille de îndepărtare a vegetației și de amenajare a terenurilor degradate cu următoarele activități: smulgere buruieni, tăierea lăstarilor lacomi și a vegetației abundente (mărăciniş, tufe, arbuști etc.) cu motocoase, topoare, sape etc., curățirea de vegetație uscată, colectarea/adunarea deșeurilor rezultate, în vederea transportării lor, dar și amenajarea terenurilor denivelate de pe amplasamentele care nu sunt cuprinse în cadrul altor activităţi similare și care nu sunt în administrarea altor persoane juridice”, a transmis municipalitatea.

Pe lângă această zonă, deținuții vor mai face curățenie și în celelalte două zone identificate de Garda de Mediu Bihor, adică de la strada Corneliu Baba la vărsarea pârâului Peța în Crișul Repede, și pe Calea Sântandreiului. De asemenea, au mai primit sarcină să adune gunoaiele de pe străzile Margaretei, Navigatorilor, Făcliei, Dragoș Vodă și malurile Crișului Repede în mai multe zone din oraș.

„Operatorul de salubritate, S.C RER Vest S.A, va participa la colectarea și transportul deșeurilor municipale abandonate cu 3 autobasculante de capacitate 14 mc și un încărcător cu cupă”, a mai transmis Primăria.

În timpul muncii, deținuții sunt supravegheați de polițiștii de penitenciare special instruiți și pregătiți în acest sens.

Așa cum BIHOREANUL a scris, miercurea trecută, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit trei zone „inundate” cu gunoaie în Oradea și au dispus Primăriei să le curețe în următoarele două luni.

Gunoaie de toate felurile, inclusiv rămase din construcții, deșeuri de ambalaje, textile și piese de mobilier zac inerte pe câteva hectare, inclusiv într-o arie protejată, în lunca inferioară a Crișului Repede (foto jos)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Iarasi gresiti!
Primăria Oradea a pus deținuții să curețe. INCORECT! Primăria Oradea a platit (si) pe deținuți să curețe. Am pus (si) deoarece pt. a preveni aceste situatii noi, oradenii, platim o armata de militisti locali. Doar ca acestia, platiti de noi, presteaza scormonind GRATIS prin gunoaie la privat.
Postat 13 Aprilie 2022, 13:16 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON