URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2024, 16:35

Poliţiştii Antidrog din Oradea au descins în Cluj: Două acţiuni de flagrant în parcarea unui centru comercial, patru bărbaţi au fost arestaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru bărbaţi anchetaţi pentru trafic cu substanţe interzise au fost arestaţi preventiv în urma a două acţiuni de prindere în flagrant desfăşurate de poliţiştii Antidrog din Oradea în judeţul Cluj. Cei patru alimentau consumatorii de droguri din Bihor cu "cristale", droguri sintetice ieftine şi foarte periculoase.

Potrivit unor informări transmise, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor şi DIICOT, cei patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv în două cauze instrumentate de poliţiştii Antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT din Oradea. 

Cei patru bărbaţi au fost prinşi succesiv în flagrant delict, în parcarea unui centru comercial de la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, dinspre Oradea, în timpul unor operaţiuni cu substanțe psihoactive. 

Este vorba despre 2-CMC, metilmetcatinonă, drog cunoscut pe piaţă drept "cristal", ieftin şi foarte periculos. Are un efect euforic, măreşte ritmul cardiac și creşte tensiunea arterială, dar provoacă insomnie, anxietate, chiar psihoză şi deces.

Astfel, în prima fază, poliţiştii şi procurorul DIICOT au organizat o acţiune pentru a-i dovedi pe trei traficanţi din judeţul Alba. Este vorba despre Popa Răzvan Nicolae, Popa Andrei Lucian şi Ferenţi Marius Raul. "În seara de 25 martie 2024, 3 persoane ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat 600 de grame de substanță psihoactivă, pentru 21.000 de lei", spun anchetatorii despre bărbați, arătând că cele 600 grame de "cristal" au fost găsite asupra unuia dintre ei, în timpul acţiunii.

Cea de a doua operaţiune s-a desfăşurat pe 26 martie, când anchetatorii au prins în flagrant, în aceeaşi parcare, un clujean, pe nume Dăncuş Dan Gabriel, imediat după ce ar fi vândut 1,5 kilograme de cistale cu efect psihoactiv (2-CMC), cu 21.000 de lei.

"La datele de 26 și 27 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus, în două cauze penale, reținerea a patru persoane, pentru 24 de ore", scrie în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Miercuri, la solicitarea DIICOT, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a celor patru traficanţi de droguri pentru 30 de zile, măsură pe care aceştia o pot contesta la Curtea de Apel Oradea. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON