URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iunie 2024, 10:06

Poliția, dușmanul primarului: Declarație revoltătoare făcută de edilul din Ineu (VIDEO)

Poliția, dușmanul primarului: Declarație revoltătoare făcută de edilul din Ineu (VIDEO) captură video
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În campania electorală candidații spun lucruri trăsnite, ba chiar revoltătoare, iar primarul comunei Ineu, PSD-istul Dumitru Togor, n-a vrut să scape șansa să se afirme, fie și în categoria „așa nu!”.

În timpul unei adunări pe care a organizat-o duminică, 26 mai, în colonia de romi din Ineu, Togor s-a dezlănțuit împotriva „dujmanilor” de la PNL atât de tare încât la un moment dat și-a amintit de contracandidata lui din urmă cu 4 ani, pe care a învinuit-o, acum, că soțul ei este „milițian”, adică polițist.

„Să votați milițieni care să vă bage în lagăr!”, a zis PSD-istul cu năduf, uitând că „milițienii” se ocupă în primul rând de prinderea hoților, iar în lagăre ajungeau, pe vremea nazismului, doar „suboamenii”, specie în care a găsit de cuviință să-i bage și pe romii din comună, pe ale căror voturi, însă, se bazează.

Sau, în subconștientul său, Poliția a devenit cel mai mare inamic tocmai pentru că urmărește hoții?

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Are dreptate omu' ...
... din moment ce polițiștii sunt milițieni de fapt, iar lagărul e toată țara când e vorba de alegători.
Postat 02 Iunie 2024, 19:28 de KP
pinonel
"Esti oprit in trafic si te lasi testat (asta e, pr*stia nu doare!) de catre militisti". Se vede ca nu ai circulat cu masina prin strainatate. Filtre pt testarea alcool si droguri se fac peste tot in tarile civilizate. Cele mai multe accidente rutiere se fac datorita consumului sub influenta (alcool/droguri). Cine te pune sa fii recalcitrant cu politia? Te duc ei la recoltat de probe fara sa faci pe prostul, sau esti chiar prost? Se pare ca a doua varianta este cea corecta in cazul tau.
Postat 02 Iunie 2024, 17:01 de Timi
Precizare: azi avem de-a face cu miliţişti, nu cu miliţieni!
Da, esti arestat fara nicio vina DOVEDITA! Esti oprit in trafic si te lasi testat (asta e, pr*stia nu doare!) de catre militisti. Drugtestul (o p*rcarie!) arata ca ai consumat substante psihoactive. Stiindu-te curat, faci greseala si protestezi. Esti etichetat ,,recaltitrant", dus la recoltat probe biologice apoi ,,parcat" la coteţ pt 24 de ore. Dupa o luna, doua, noua, vin rezultatele de la iml: n-ai consumat nicio substanta interzisa! Singurul comportament corect este sa refuzi sa fii ,,testat" in trafic si sa insisti sa fii condus IMEDIAT la recoltarea de probe biologice.
Postat 02 Iunie 2024, 12:20 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON