URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2024, 11:46

Pașaportul digital pentru haine: Schimbări majore, de la 1 ianuarie, pentru industria textilelor. Cum ne va afecta?

Pașaportul digital pentru haine: Schimbări majore, de la 1 ianuarie, pentru industria textilelor. Cum ne va afecta? foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu 1 ianuarie 2025, intră în vigoare o directivă europeană conform căreia toate produsele provenite din industria textilelor, confecțiilor și pielăriei trebuie să aibă un pașaport digital, anunță Termene.ro.

Este vorba despre o etichetă vizibilă pe produse, care va oferi informații privind sustenabilitatea produsului (emisii de carbon, consum de apă ș.a).

În plus, tot din noul an, va intra în vigoare obligativitatea ca, în procesul de producție, 40% din materia primă să reprezinte materii recuperabile.

„Impactul va fi unul major, mai ales că industria locală este dependentă de importurile de materie primă. Dacă cei doi parametri nu vor fi respectați, produsele realizate în fabricile din România, de la textile și până la încălțăminte, nu vor mai putea fi vândute în magazine”, scrie Termene.ro.

Tot de la 1 ianuarie 2025, România va trebui să colecteze selectiv deșeurile textile, sarcină care va reveni primăriilor. 

Cât este de pregătită industria pentru aceste schimbări citiți pe Termene.ro!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Inca oi idiotenie marca UE
Ce il intereseaza pe consumator emisiile de carbon si consumul de apa ? Multi se uita doar la pret, daca stiu sa citeasca. De ce nu verifica producatorii si procesul lor de productie, in loc sa mai introduca inca o chestie pur birocratica, din care vor avea de suferit tot consumatorii de rand.
Postat 20 Septembrie 2024, 13:28 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON