URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2024, 14:07

L-ar pune Marcel Ciolacu premier pe Ilie Bolojan? Ce a răspuns, la Oradea, președintele PSD (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul României, Marcel Ciolacu, se află vineri la Oradea, unde în prima parte a zilei a vizitat noua fabrică Nokian, iar apoi s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului de afaceri la Prefectura Bihor, unde a făcut apoi declarații. Cum atât Nicolae Ciucă, cât și Elena Lasconi au spus că l-ar vrea premier pe Ilie Bolojan, iar însuși candidatul PSD la alegerile prezidențiale a spus că ar desemna un prim ministru de la alt partid, BIHOREANUL l-a întrebat pe Ciolacu ce premier ar alege și dacă acesta ar putea fi liderul PNL Bihor.

În prima fază, șeful PSD a răspuns cu ironie: „Vreți numele sau partidul? Popescu, de la un partid politic”.

El a continuat însă, spunând că ar susține un premier din partidul cu care PSD ar face coaliție la guvernare. 

„Oameni buni, românii hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru, așa scrie la Constituție. Eu consider, în schimb, că următorii 4 ani pentru România vor fi cei mai importanți ani și va fi cea mai mare creștere în dezvoltare și în economie. Și sunt ferm convins de această dată că niciun partid nu va avea 50%, deci se va face o coaliție de guvernare. Cum va fi această coaliție e în funcție de votul românilor, de cât ia fiecare partid în parte. Și am zis foarte clar că, dacă românii vor decide să fiu președintele României, eu cred că este corect ca celălalt partid politic care va constitui coaliția împreună cu PSD să dea prim-ministrul”, a spus președintele PSD. 

Jurnaliștii i-au amintit că Nicolae Ciucă a spus că, dacă ar fi președinte, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu. „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”, a spus Ciolacu, stârnind râsete inclusiv din partea miniștrilor care-l însoțesc la Oradea. 

Întrebat atunci de Klaus Iohannis ca posibil nominalizat, Ciolacu a spus: „Nu cred că-i interesat domnul președinte de o asemenea funcție”. 

BIHOREANUL l-a întrebat atunci dacă Ilie Bolojan – vehiculat de mulți pentru această funcție - ar putea fi o variantă de premier, dacă Ciolacu ajunge președinte, acesta n-a negat.

„Stați să vedem cum va arăta viitoarea coaliție”, s-a rezumat șeful PSD să spună. 

Pe pagina de Facebook, Marcel Ciolacu a publicat vineri o serie de fotografii din timpul unei scurte plimbări prin centrul Oradiei și a lăudat orașul.

„Am profitat de jumătatea de oră liberă și m-am plimbat prin acest oraș superb. Le mulțumesc orădenilor pentru gândurile bune și căldura cu care m-au primit! Unul dintre polurile mari de dezvoltare a României, Oradea este o destinație care merită vizitată! Este un loc în care se văd investițiile masive din fonduri europene prin implicarea autorităților locale. P.S. Am băut a doua cafea a zilei și m-am bucurat să răsfoiesc un ziar «ca pe vremuri». Nu vă spun titlurile, ca să nu generez alte subiecte de presă”, a transmis premierul pe rețeaua de socializare. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Clar,
Buldogul spune yes,dar ce spune d-l Helvig?
Postat 20 Septembrie 2024, 15:01 de nealiniat
PNL, PSD, USR… Bolojan prim-ministru!
I-a sosit timpul. Sper sa aiba puterea de a convinge parlamentarii din coalitie sa nu ii saboteze guvernarea ci sa o sustina…
Postat 20 Septembrie 2024, 14:28 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON