URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Septembrie 2024, 12:50

„Cyrano de Bergerac”, „Fiul” și un recital de poezie, la Teatrul Regina Maria, în octombrie. Află programul lunii!

„Cyrano de Bergerac”, „Fiul” și un recital de poezie, la Teatrul Regina Maria, în octombrie. Află programul lunii! Fotografie din spectacolul „Cyrano de Bergerac” (credit: Remus Toderici)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Regina Maria a făcut public vineri programul lunii octombrie, transmițând publicului că se va ține Ziua porților deschise, că „Rabbit Hole” va fi prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru și că, acasă, actorii vor juca, de pildă, „Gâlcevile din Chioggia”, „Ofertă atractivă”, „Cyrano de Bergerac” și „Fiul”.

Ziua porților deschise se va ține sâmbătă, 5 octombrie, între orele 10 și 18, iar detalii despre ce vor putea curioșii să vadă din backstage urmează să fie dezvăluite.

Pe 13 octombrie, în cadrul Oradea FestiFall, se va juca și spectacolul „Creștini”, de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban. Reprezentația va fi dată la Sinagoga Sion, iar intrarea va fi gratuită, pe baza unei înscrieri prealabile. Formularul poate fi completat aici.

Apoi, pe 14 octombrie, la Sala Mare se va juca spectacolul „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, în regia lui Șerban Borda, iar pe 15 octombrie, de la aceeași oră, Sala Transilvania va găzdui o nouă reprezentație a spectacolului „Ofertă atractivă”, de Anton Fink, în regia Elvirei Rîmbu.

Pe 16 octombrie, tot la Sala Transilvania se va juca „Eu sunt Luli”, un spectacol invitat, de teatru social, prezentat de Centrul de Resurse Juridice București. 

Tot acolo, pe 17 octombrie, actorul Sebastian Lupu va susține un recital de poezie numit „Poeți vechi și noi”. 

La Sala Mare se va juca, pe 24 octombrie, „Cyrano de Bergerac”, adaptare de Martin Crimp după Edmond Rostand, în regia lui Horia Suru. 

„Genul Acuzativ” este un spectacol scris și regizat de Mimi Brănescu pentru teatrul din Oradea, iar o nouă reprezentație va putea fi văzută pe 29 octombrie, la Sala Transilvania. 

În aceeași sală se va juca, pe 31 octombrie, spectacolul „Fiul” de Florian Zeller, în regia lui Bobi Pricop. 

Toate spectacolele enumerate mai sus vor începe la ora 19. 

Teatrul Regina Maria va juca și în deplasare în luna ce vine. Întâi, pe 6 octombrie, spectacolul „Rabbit Hole” va fi prezentat în cadrul Zilelor Teatrului German, la Teatrul German de Stat Timișoara.

Pe 9 octombrie, la Casa de Cultură Salonta se va juca spectacolul „Gâlcevile din Chioggia”. Managerul interimar al TRM, Victoria Balint, și-a exprimat de altfel intenția se a organiza mai multe reprezentații în județ, în stagiunea 2024-2025. 

Actorii orădeni vor juca spectacolul „Rabbit Hole” pe 20 octombrie la București, în cadrul Festivalului Național de Teatru. În fine, „Cyrano de Bergerac” va fi prezentat pe 25 octombrie în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON