URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 17 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Septembrie 2024, 09:00

Parcare de lux: Stâna de Vale arată ca după război, dar frații Micula pun taxă până și pe parcările improvizate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prăfuită și părăginită, ca și cum ar trebui să fie un loc de evitat și nu o perlă a zonei montane din Bihor, stațiunea Stâna de Vale arată mai rău decât un cătun uitat de lume. Pare că nu s-a ales nimic de planurile fraților Ioan și Viorel Micula, proprietari pe o mare parte dintre clădirile și terenurile din Stână, de a transforma stațiunea într-un mega-resort.

Drumul care o traversează este distrus dintr-un capăt în altul, iar singurele lucruri pe care le pot face turiștii este să se răcorească lângă faimosul Izvor al Minunilor ori să viziteze mai recent deschisul parc de aventură Dino Park, singura investiție concretizată până acum din planul celor doi magnați.

Numai că și acesta a fost făcut în stil „miculesc”: vizavi de intrare, pe marginea șoselei, există o parcare cu plată, dar pe care investitorii nici măcar nu s-au sinchisit să o asfalteze.

Turiștii au astfel „ocazia” rară să plătească 10 lei pe zi pentru a-și lăsa mașinile pe un teren umplut cu piatră și fără nicio delimitare a locurilor de parcare sau, desigur, le pot lăsa gratis câțiva metri mai încolo, pe marginea drumului.

Sau oriunde altundeva, cu condiția să nu încurce elicopterul beizadelei lui Viorel Micula, Victoraș, când vine să-și vadă „perla” montană...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mda.
Vad ca nu ati avut curaj sa intrati cu masina pe ulita cu izvorul minunilor. Nici eu. E o bataie de joc ce se intampla cu statiunea aia iar la 'parcul de distractii' va riscati viata. Nu se merita iesit de pe drumul asfaltat nici macar pentru o privire. Din contra - ca va stricati ziua. Nu ma intereseaza problemele faraonilor cu statul roman dar pentru ce au facut la stana si in alte cateva locuri sper sa le putrezeasca ciolanele in iad. Si lor si celor care le-au dat voie sa faca asa ceva.
Postat 10 Septembrie 2024, 18:16 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON