URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Martie 2024, 14:45

"Teză, antiteză, sinteză în arta contemporană": O nouă expoziţie la Galeriile de Artă Reperaj din Cetatea Oradea

'Teză, antiteză, sinteză în arta contemporană': O nouă expoziţie la Galeriile de Artă Reperaj din Cetatea Oradea (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările mai multor artişti din Oradea şi din alte oraşe ale ţării vor putea fi admirate începând de sâmbătă, de la ora 17, în Galeriile Reperaj din Cetatea Oradea, unde va avea loc vernisajul expoziţiei "Teză, antiteză, sinteză în arta contemporană".

Expoziția de artă contemporană adună zeci de picturi, instalații și sculpturi. 

"Trecerea acestei triade - teză, antiteză, sinteză - dinspre gândirea teoretică spre interpretarea artei şi chiar către construcţia conţinutului acesteia a fost făcută demult, aducând şi rost, şi temei atât în explicarea actului artistic, cât şi în sensurile operelor de artă. Aceste trei concepte sunt unele simple luate separat, dar direcţionează lumea spiritului, potrivit multora, atunci când sunt luate împreună. Teza e o afirmaţie (care trebuie demonstrată), antiteza reprezintă negaţia sau contradicţia tezei, iar sinteza înseamnă rezolvarea conflictului dintre teză şi antiteză", a transmis criticul și istoricul de artă Aurel Chiriac, cel care va vorbi la vernisajul expoziţiei.

Vizitatorii vor descoperi lucrările realizate de artiştii: Mariana Achim, Mihai Alma, Adrian Androne, Petru Bara, Vioara Bara, Bianca Băcioiu, Thomas Becket, Alexandru Blăjan, Paul Blânda, Iova Casian, Cristian Ciubotaru, Liana Corb, Alexandru Creţ, Maria David, Simona Derecichei, Gabriela Diana Bohnstedt Gavrilaş, Tudor Frâncu, Dorel Găină, Dan Hora, Remus Ilisie, Adi Judea, Gunter Krenz, Terez Matza, Andreea – Anamaria Meza, Terez Matza, Murányi Mihály, Eva Murányi, Cristina Mary  Molnar, Monica Nichita, Nada Panait, Radu Pământ, Claudia Peter, Ludovic Zoltan Pongracz, Felicia Popescu, Isabella Osana Popescu, Anca Punct,  Olivia Roşca, Adela – Lia Rusu, Horea Sălăgean, Ovidiu Sălăgean, Fany Singer şi Doina Tătar.

Cei mai mulţi dintre ei sunt din Oradea, iar alţii sunt din Cluj-Napoca, Timişoara sau Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON