URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2024, 13:20

O nouă ediție Infinite Dance Festival, la Oradea. Printre atracții: „Lacul lebedelor”, hip hop sau dansuri contemporane

O nouă ediție Infinite Dance Festival, la Oradea. Printre atracții: „Lacul lebedelor”, hip hop sau dansuri contemporane Foto: Facebook / InfiniteDanceFestival
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a șasea ediție a Infinite Dance Festival, organizat de Teatrul Szigligeti, va avea loc între 6-13 octombrie în Oradea și va aduce la Sala Mare a Teatrului de Stat Oradea și Sala Transilvania trupe cunoscute, din România, din Cluj și Târgu Mureș, și Ungaria, dar și artiști debutanți. Aceștia vor pune în scenă spectacole de dans popular, balet clasic și contemporan, street dance și hip-hop.

„Obiectivul Festivalului IDF este acela de a familiariza publicul cu diversele forme ale artei mișcării și a dansului, dar și de a susține grupurile de amatori din regiune și debutanții care lucrează la un nivel artistic înalt în arta mișcării și a dansului”, transmit organizatorii.

„Lacul lebedelor”

Seria spectacolelor va fi deschisă de producția Ansamblului Nagyvárad „Marea popoarelor”, în 6 octombrie, de la ora 14.40, la Sala Mare. Toto acolo, în 10 octombrie, de la ora 19, Centrul Național de Dans din București va prezenta spectacolul „Patosfera”.

În 11 octombrie, de la ora 17, în Sala Transilvania, Ansamblul Nagyvárad va prezenta noul spectacol de teatru-dans „Strigăte și șoapte” de Ingmar Bergman, regizat de Györfi Csaba.

Unul dintre cele mai cunoscute spectacole de balet clasic, „Lacul Lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, va fi adus de Teatrul de Balet Sibiu, bazat pe coregrafia originală, vineri, 11 octombrie, în Sala Mare, de la ora 19.

O zi mai târziu, studenții la specializarea de coregrafie din Universitatea de Arte din Târgu-Mureș prezintă „Omul cel bun din Seciuan”, ora 19, în Sala Mare. Le vor urma învățăceii specializărilor de balet clasic, dans contemporan și dans popular ai Universității Maghiare de Dans care își vor prezenta creațiile de examen.

Coregrafii inedite și hip-hop

În ultima zi de festival, 13 octombrie, studenții de la actorie, anul III, din Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Film vor prezenta „New Genesis”, în Sala Transilvania, ora 17.

Infinite Dance Festival ediția a VI-a va fi închisă de Compania de Dans Contemporan din Szeged cu o serie de spectacole neobișnuite: „Casa Bernardei Alba”, „Bolero” și „Wilds”, în 13 octombrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului de Stat.

Trupele de dans de la Unique Dance Studio, conduse de Simon Noémi, vor oferi un show de hip-hop, în Piața Regele Ferdinand, în 9 octombrie, de la ora 17.30. Tot acolo, între 10-13 octombrie, la orele 16, 18.30 și 20.30, un grup internațional de artiști și interpreți, Talentovic Family, vor face show-uri de acrobație, breakdance și street dance.

Biletele şi abonamentele la festival sunt disponibile la agenţia de bilete a teatrului (luni, marți și joi 10-17, miercuri și vineri 13-17), sau online, la www.biletmaster.ro. Oferta de programe va fi putea fi accesată prin aplicaţia FestivApp, ai cărei utilizatori vor fi anunţaţi în timp real despre eventualele schimbări de program.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4737 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON