URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Septembrie 2024, 21:30

PNL Bihor își alege candidații pentru parlamentare. Bolojan ar pleca la București cu un mandat de senator

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această săptămână, PNL Bihor își stabilește candidații pentru alegerile parlamentare din această toamnă, iar în preambulul acestei decizii, în organizație a fost votată o listă scurtă cu candidați înscriși în cursa internă.

Votul s-a dat marți seară, într-o ședință la care au participat primarii PNL din Bihor și conducerea organizației. Fiecare dintre edili și-a votat candidații preferați, din rândul celor aproximativ 15 liberali bihoreni care și-au exprimat dorința de a candida.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, au fost aleși 7 candidați, iar dintre aceștia, joi, într-o ședință a Biroului Politic Județean al PNL Bihor, vor fi votați cei patru politicieni care au șansa să ajungă în Parlament, acesta fiind numărul de mandate pe care mizează liberalii bihoreni.

Lista celor 7 este deschisă de președintele organizației, Ilie Bolojan, care ar viza unica funcție de senator pe care PNL Bihor crede că o poate câștiga.

Dacă va deveni senator, Bolojan va renunța la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, câștigată pentru a doua oară în această vară.

După liderul PNL Bihor, pe listă mai sunt fostul prefect Dumitru Țiplea, care ar vrea să candideze la Camera Deputaților, și actuala senatoare Arina Moș, și ea pretendentă la o funcție de deputat.

De altfel, Arina Moș este, dintre actualii parlamentari PNL de Bihor, singura susținută de filială pentru un nou mandat, în timp ce deputații Ioan Cupșa, Vasile-Aurel Căuș, și Janos Kiss, respectiv senatorul Adrian Hatos nu se mai numără printre opțiuni.

Pe lista candidaților PNL votați de edili se mai regăsesc Cristian Buzlea (șeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din Bihor), Călin Puia (directorul DGASPC Bihor), primarul din Rieni, Gheorghe Bota, și vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal.

La ședința de marți, liberalilor nu li s-a precizat câte voturi a adunat fiecare dintre cei 7 candidați, fiind clar doar că Bolojan a avut cea mai mare susținere din partea tuturor colegilor.

BIHOREANUL a mai aflat că, pe lângă cei 7 liberali intrați în cursa internă pentru parlamentare, au mai fost și alți doritori la astfel de mandate, precum primarul perdant din Marghita, Marcel Sas-Adăscăliții, ori consilierul local din Oradea Ionel Zdrîncă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Stați mai liniștiți
Nu merge Bolojan nicăieri, mai este multe de făcut pe la noi sa fim mai dezvoltați
Postat 18 Septembrie 2024, 18:15 de Sandu2100
Lista PNL arata
calitatea umana a celui care a conceput-o. Acum unde o fi baietii care zbierau "fara penali in functii publice"?
Postat 18 Septembrie 2024, 18:01 de 1x1
Fugi tarane, ca te salta DNA-ul ! :))))
gal, tiplea, puia,buzlea, sas... Toti in frunte cu eternul ceausescu de birtin, bolnav cronic de putere si cultul propriei persoane. Frumos grup :))))))
Postat 18 Septembrie 2024, 16:56 de Silver_Cat
numai nulitati
balbajan s-a inconjurat numai de NULITATI: ce sa caute Tiplea, falsificator cu dosar penal, la parlament ? Aaa, da, aveti dreptate, 95% dintre parlamentari sunt hoti si penali, din punctul asta de vedere Tiplea se potriveste bine acolo. Cupsa, Vasile-Aurel Căuș (wtf is Căuș ?? n-a auzit nici dreacu de el nici macar de cand e parlamentar !!), Janos Kiss (la fel, o nulitate necunoscuta) si "senatorul" Adrian Hatos (o NULITATE extrema, de un servilist gretos la adresa lui Ilie ! un postac pe facebook, fara nici o realizare !), sunt niste lichele de care n-a auzit NIMENI timp de 4 ani cat au incasat degeaba salariile barosane de parlamentar. Cat despre Calin Puia (plin de dosare penale - asta ar merita un reportaj separat din partea presei, despre cum dreacu poate fi pus asemenea specimen pe lista de catindati !) sau Calin Gal (un prostovan care nu stie nici sa vorbeasca dar pupa talpile lui ilie, iar mai noi a fost huiduit copios de locuitorii comunei Sanmartin cand a candidat la primarie - deci pe bune, tu nu esti in stare sa castigi o primarie, da' vrei la parlament !?), ce sa mai vorbim, succes PDSR si UdeMereu in conditiile astea.
Postat 18 Septembrie 2024, 14:42 de topograf
PAI DI 2027 ADIO FONDURI UE
NORMAL CA DIN 2027 ADIO FONDURI UE, SI ASA ASTA HABAR NU ARE SA FACA NIMIC FARA FONDURI ue, NORMAL CA VREA SENATOR SA-I VINA BANII, SA MAI IA NISTE SPAGI.. SI CE SA FACA LA BIHOR SAU ORADEA FARA BANI, NIMIC. DIN 2027 ORASUL NICI BANI DE ILUMINAT NU O SA MAI AIBA.
Postat 18 Septembrie 2024, 12:58 de AlexandraCiucle
Hauleu...
Numa senatori vor fi acolo..Giuhanu..Bolovanu. Ciobanul si Bursuc polonic!
Postat 18 Septembrie 2024, 12:42 de grigore
Modelul este deja exersat de peste trei decenii deja.
Se face o listă cu câțiva politruci mai multă notorietate, chiar dacă popularitatea lor este negativă. În cazul acesta, Bolojan trage lista cu cel puțin 50% pentru că, dacă nu ar fi cap de eșalon, în mod sigur PNL Bihor ar ajunge să-și numere voturile cu fărașul, cu mult sub UDMR și PSD, având în vedere valoarea individuală. De fapt, tot lui Bolojan i se datorează, pentru că a pus în diverse funcții și s-a înconjurat de niște nulități, ca nu cumva să aspire careva în a-i lua locul. Să fie clar pentru orice simpatizant al liberalilor că Bolojan nu va renunța la CJ Bihor, ci va anunța după alegeri că rămâne la județ și că renunță la calitatea de senator pentru că are proiecte locale importante de terminat. Abia în 2008 va face ce știu cei ca el mai bine, să se ascundă sub pulpana mediocrității șeptelului de parlamentari, care mănâncă banii contribuabililor absolut degeaba. Atunci se va vedea valoarea reală a lui Bolojan, când își va prelua atribuțiile de parlamentar și va fi inițiator de legi ... adică veci pururi. Acum se merge pe principiul "mai bine fruntaș în satul meu, decât codaș la oraș". Așa că, minciuna binecunoscută a tragerii listei în sus ar trebui amendată de electorat, atâta timp cât Bolojan de fapt abia așteaptă să-și preia încăperile ce i se pregătesc în noul sediu din Republicii 10, nu să naveteze și să trăiască într-o cameră de hotel, plus să ridice sau să coboare mâna după cum i se comandă de la sediul din Modrogan. Cu votul general este însă o altă treabă, luând în considerare raportul cost-beneficiu per parlamentari. Se vede valoarea acestora din rezultate ... o lege nu există în România, care din 1990 încoace să nu fie nevoie a fi amendată, rectificată, revizuită, modificată, actualizată, abrogată sau înlocuită cu totul, mandat de la mandat. Atât e pregătiți sunt parlamentarii României, interesați doar cum să-și mențină statutul social, indemnizația și forfetara, privilegiile și pensia specială. Din punctul de vedere, n-au decât să se aleagă ei între ei "până n-a mai rămânea nimic". Prezența la vot nu este o obligație civică, cum spun acești neterminați, ci o imensă prostie pentru ca ei să aibă validare publică, chiar dacă sunt niște prăduitori ai banului public, niște prezențe inutile și niște oportuniști notorii. Când în viață nu ai ce alege, în afara "răului del mai mic", mai bine stai acasă și nu optezi, pentru că vei face mai mult rău decât bine.
Postat 18 Septembrie 2024, 10:15 de KP
Buna miscare
Bravo Bolojan! Daca are nevoie de imunitate va merge, daca nu trage partidul in fata si au sansa 2 dupa el.Adevarat politician si in plus si cu rezultate. Despre cei care au fost si nu mai sant, nici nu merita pomeniti.
Postat 18 Septembrie 2024, 08:18 de scarbit
Mă surprinde
Nu cred că va pleca. A spus de atâtea ori că nu e interesat de posturi la București...
Postat 18 Septembrie 2024, 06:51 de Vio_427
acolo
acolo Bolovanul 'nost are sa ajunga rapid un biet anonim anihilat de mafia PNL!.... asta daca nu joaca doar un rol de inaintas de lista ca sa atraga voturi pentru partid dupa care va renunta la senatoreala! Cine stie?
Postat 18 Septembrie 2024, 00:20 de scortosul
Numai "elita"
... falsificatori de legitimații de student, primari de comune care arată ca în evul mediu etc. Olimpici 1 și 1. Interesant cum Bolojan, până la urmă ar abandona județul! Toată lumea până la urmă își asigură propriul spate.
Postat 17 Septembrie 2024, 22:20 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON