URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2024, 17:35

Mircea Bravo, de vorbă cu polițistul Octavian Perțea despre accidentul provocat anul trecut în Bihor: „Cred că am adormit la volan” (VIDEO) 

Actorul şi influencerul clujean Mircea Popa, alias Mircea Bravo, a vorbit cu poliţistul bihorean Octavian Perţea despre accidentul rutier pe care l-a suferit în luna noiembrie a anului trecut, în Roşia, judeţul Bihor. Comediantul, celebru pentru videoclipurile sale devenite virale pe reţelele de socializare, a recunoscut că oboseala extremă a fost cauza accidentului, dezvăluind cum a adormit la volan după 24 de ore fără somn.

În videoclipul publicat duminică pe YouTube de poliţistul orădean Tavi Perţea (video jos), Mircea Bravo a explicat că accidentul pe care l-a provocat de la volanul maşinii sale, un Audi Q5, a fost cauzat de faptul că nu dormise cu o noapte înainte. 

"Accidentul a fost undeva în noiembrie anul trecut. Eram cu maşina mea, un Audi Q5, în judeţul Bihor şi, asta la nivel de presupunere, cred că am adormit la volan. Adevărul este că cu o seară înainte m-am pus în pat, am tot stat, nu am dormit absolut deloc, nu dormisem de 24 de ore. Eram în maşină şi aveam senzaţia... - cred că toţi o ştim - eram în stadiul în care îmi trăgeam palme şi la un moment dat s-a rupt filmul. M-am trezit cu nişte chestii, tot mergea, mergea maşina şi m-am oprit într-un stâlp. A ieşit airbag-ul şi, de întreg, sunt întreg. Nu a fost nicio victimă", a spus actorul.

Comediantul se afla atunci în maşină cu soţia sa, Georgiana, cu binecunoscuta "bunică" din videoclipurile sale, Lenuţa Moldovan din Chinteni, și cu o tânără din echipa sa. Primele două au scăpat nevătămate, iar tanti Lenuţa şi-a continuat drumul spre mănăstirea Izbuc, unde erau aşteptaţi de stareţul Mihail Tărău. Tânăra membră a echipei lui Mircea Bravo a suferit răni uşoare şi a fost transportată la Spitalul Municipal Beiuş pentru investigaţii, însă nu a rămas internată. După accident, actorul a fost testat pentru consum de alcool şi droguri, iar rezultatele au fost negative.

Daună totală

El a vorbit în continuare despre faptul că nu a putut reacţiona după momentul în care şi-a dat seama că a pierdut controlul volanului.

"Eram pe bandă şi am deraiat în partea stângă, am traversat banda şi am luat ceva chestii, nu ştiu, efectiv nişte plante, şi în momentul ăla m-am trezit. Am avut câteva secunde de panică, nu ştiam ce se întâmplă şi mă uitam în parbriz, deja aveam nişte plante pe parbriz şi mergeam în orb, nu ştiam ce se întâmplă. Când pac, am luat stâlpul de pe partea stângă", a mărturisit el.

Maşina a fost daună totală, iar Mircea Bravo a mărturisit că, cu doar o lună înainte de accident, a renunţat la asigurarea CASCO.

"Eu, chiar cu o lună înainte, am oprit CASCO, că am zis: ce dracu’ CASCO, că cu un an înainte am avut CASCO şi mi-am lăsat-o trei luni la reparaţie. Am vândut maşina repede, la un sfert de preţ, şi am explicat că e rablă".

Întrebat de Perţea care sunt învăţămintele cu care a rămas după acccident, Mircea Bravo a spus că de atunci evaluează altfel starea lui de la volan.

"În primul rând, iau mai în serios drumurile mai lungi. Deja, peste două ore îl consider un drum lung, la care cât de cât trebuie să fiu pregătit. În momentul în care simt că îmi vine să adorm, bărbăţia nu înseamnă să te duci mai departe, bărbăţia înseamnă să te opreşti pe loc şi apoi să evaluezi: bem o cafea, îmi dau nişte palme, beau nişte apă rece, facem schimbare de şofer. Acolo e bărbăţia, să te opreşti, nu să te duci mai departe", a mai spus el.

Poliţistul Tavi Perţea, care recent a apărut și într-un videoclip (video jos) ce satirizează comportamentul şoferilor în trafic, a concluzionat, atenţionând şoferii, că atunci când se simt obosiţi trebuie să oprească: "Să trageţi de dreapta dacă vă simţiţi obosiţi".

Mircea Bravo este un actor și influencer din Cluj, cunoscut pentru videoclipurile sale comice și virale pe rețelele de socializare. Prin conținutul său, care abordează teme cotidiene și situații amuzante din viața de zi cu zi, actorul a reușit să câștige un public larg în România. El și-a făcut debutul în cinematografie cu filmul "Mirciulică", în care au jucat, printre alții, actrițele orădene Denisa Vlad și Ioana Maria Repciuc, a urmat comedia "Nuntă pe bani", iar pe 28 octombrie urmează să apaără în cinematografe cel mai recent lungmetraj al său "Moartea în vacanță".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Toți greșim ...
..intr-o formă sau alta. Important este să învățăm din greșeli și cel mai sănătos este să învățăm din greșelile care nu ne costă.
Postat 21 Octombrie 2024, 20:14 de georgemarian
alta intrebare :
care e diferenta intre mircea brava posesor de permis care nu are capabilitatea de a conduce vehicole si un individ fara drept de a conduce.intrebare ptr domnu politist yutuber?
Postat 21 Octombrie 2024, 18:14 de florea
daca facea crima..
in acel accident acest mircea bravo,era considerata crima cu premeditare,vazand ca el era constient ca nu are capabilitati de a conduce vehicol,dar totusi s-a urcat la volan?
Postat 21 Octombrie 2024, 18:10 de florea
terorrist la volan!
atunci cand stii ca nu ai dormit 24 de ore si totusi te urci la volan,exista suspiciunea ca vrei sa cauzezi teroare pe asfalt. "Eram în maşină şi aveam senzaţia... - cred că toţi o ştim - eram în stadiul în care îmi trăgeam palme şi la un moment dat s-a rupt filmul" si micul terorist de cluj,scapa fara rigorile legii chiar si dupa ce expune in detaliu planul de atac.astfel de specimene mioritice imi pun mie viiata im primejdie zilnic
Postat 21 Octombrie 2024, 18:06 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5865 RON
  • 1 EUR = 4.9724 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON