URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2024, 19:11

Magnetul Oradea: Poliția Locală a ridicat o mulțime de persoane fără adăpost de pe străzi, unele prinse la cerșit (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Imaginea oficială de oraş prosper a transformat Oradea într-o destinaţie pentru persoanele fără adăpost.

În perioada 1-15 octombrie, Poliţia Locală a ridicat de 266 de ori persoane care dormeau pe străzi, iar unele și cerșeau, în Oradea

„Acestea au fost transportate la gară şi îndrumate către localităţile de domiciliu sau, după caz, către Adăpostul de Noapte", a declarat pentru BIHOREANUL directorului Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Numărul cazurilor în care persoane fără adăpost au fost ridicate de pe domeniul public din Oradea este atât de mare și în contextul în care unele dintre acestea au fost găsite chiar și de patru ori în acel interval.

Cu alte cuvinte, după vizitele polițiștilor, mulți dintre oamenii străzii s-au întors în oraș. 

Dormitorul Oradea

Potrivit directorului Poliţiei Locale Oradea, doar 30 de persoane care trăiau pe străzi provin din municipiu.

Aproape 90% dintre persoanele fără adăpost ridicate din Oradea vin din alte localităţi, atrase de reclama făcută oraşului. Cele care vin din Bihor provin din Diosig, Sânmartin, Săcuieni, Tinca, Tileagd sau Valea lui Mihai. Celelalte persoane vin din judeţele învecinate, cum ar fi Arad, Cluj, Satu Mare ori Sibiu", a explicat Milian.

În plus, în cadrul verificărilor în teren făcute în teren, angajaţii Compartimentului Cerşetorie din cadrul Poliţiei Locale Oradea au identificat 34 de persoane fără adăpost care apelau în mod repetat la mila publică.

Aceştia au întocmit procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în valoare de 2.300 lei şi au confiscat de la contravenienţi suma de 442 lei.

Poveşti de cartier

În majoritatea cazurilor, persoanele ridicate din Oradea de Poliţia Locală şi-au improvizat adăposturi în cartierele aglomerate ori în proximitatea acestora.

„Cele mai multe adăposturi improvizate au fost identificate în cartierele Ioşia şi Rogerius. Aici, aceste persoane primesc, găsesc sau chiar sustrag mai uşor saltele şi pături şi îşi găsesc mai uşor un loc unde să doarmă", a spus Samuel Milian.

Conducerea Poliţiei Locale Oradea îndeamnă populaţia să nu încurajeze aceste persoane să se stabilească în cartiere.

„Încercăm să găsim soluţii legale pentru fiecare persoană în parte, astfel încât să menţinem oraşul curat. Spre exemplu, după identificarea unui adăpost improvizat, poliţistul local rămâne la faţa locului până când angajaţii RER Vest îl desfiinţează şi salubrizează locul, pentru a evita ca aici să se stabilească alte persoane", a declarat Milian.

Poliţia Locală Oradea a intensificat în ultima perioadă eforturile de identificare şi ridicare din oraş a persoanelor care dorm pe străzi, pentru a evita producerea unor tragedii odată cu răcirea vremii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON