URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Martie 2022, 17:56

Ministrul Turismului la Oradea: „Pentru stațiunile balneare va exista un program de finanțare” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, s-a întâlnit marți seară la Oradea cu circa 50 de reprezentanți ai sectorului turistic.

„Să sprijinim sectorul turistic”

Potrivit unui comunicat al municipalității, întâlnirea, organizată în Cetate, a fost găzduită de primarul Florin Birta.

„Turismul este unul dintre factorii cheie prin care un oraș poate să se dezvolte. Oradea este cunoscută ca având un patrimoniu arhitectural deosebit, fiind singurul municipiu din România care face parte din rețeaua Art Nouveau, având un uriaș potențial de a atrage turiști”, a spus Birta în deschiderea întâlnirii.

Primarul de Oradea a reamintit problemele cu care se confruntă companiile de profil. „Este important să sprijinim sectorul turistic afectat de restricțiile generate de pandemie și de impactul pe care îl au prețurile ridicate la energie electrică și gaz”, a spus edilul.

Proiecte de 200.000 euro

În cadrul întâlnirii, care s-a desfășurat sub forma unor discuții libere, ministrul a promis, printre altele, lansarea unui program destinat sprijinirii turismului balnear.

„În ceea ce privește stațiunile balneo, va exista un program de finanțare de până 200.000 euro, cu o cofinanțare de 50%, pentru că e un sector care face și turism, și asigură sănătatea cetățenilor”, a spus Constantin Daniel Cadariu.

Acesta a arătat că „avem 32 de stațiuni balneo în țară, multe rămase în urmă din punct de vedere al dezvoltării”.

Potrivit anunțurilor făcute de ministru, cu ocazia precedentelor întâlniri avute cu reprezentanții industriei ospitalității în alte orașe din țară, finanțările vor putea fi folosite pentru investiții în stațiunile balneo din țară. Beneficiarul va trebui să contribuie în proiect cu o sumă egală celei acordate de ministerul Turismului.

Utilitățile, personalul și restricțiile

Antreprenorii din turism prezenți la întâlnire au profitat de ocazie pentru a-i expune ministrului Cadariu problemele cu care se confruntă.

„În acest moment, IMM-urile se confruntă cu trei mari probleme: costurile de utilitate, lipsa forței de muncă și restricțiile specifice pandemiei”, a spus managerul general al hotelului Ramada, Romeo Ionescu.

Hotelierul a cerut intervenția ministerului pentru a ajuta firmele să treacă peste aceste provocări.

„Au ajuns facturile deja 10% din cifra de afaceri, nu există nicio carte de business care să ne spună cum să gestionăm problema și o să ajungem să lucrăm ca să plătim energia. De asemenea, dacă ați punea să faceți lobby pentru business-urile din România, în sensul de a fi diminuate taxele în muncă - sunt extrem de mari -, și simplificarea birocrației pentru angajarea de expați. Nu există forță de muncă românească”, a spus Ionescu.

În replică, ministrul Constantin Daniel Cadariu a spus că Guvernul ia în calcul compensarea pierderilor înregistrate de firmele din domeniu în anul 2021, iar acolo unde problemele depășesc competența Ministerului Turismului, acesta va colabora cu instituțiile de profil.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON