URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
Scandalul începutului de an este, în Oradea, conflictul preotului Ciprian Mega cu episcopul Sofronie Drincec, unul în care ortodocșii, și nu doar ai locului, se împart de o parte și de alta. Preotul, suspendat de la amvon pentru o lună, dar și de la șefia parohiei, iar în plus trimis în „cercetare disciplinară bisericească” cu riscul caterisirii, își acuză ierarhul de păcatul sodomiei, căci l-ar prigoni de dragul unui consilier „iubit”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Februarie 2023, 20:10

Magazinele Lidl din Bihor, sancționate de OPC. Ce au găsit inspectorii în supermarketuri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că, de la începutul acestui an și până acum, a făcut 307 controale în supermarketurile Lidl din toată țara, care s-au lăsat cu amenzi de 7,3 milioane de lei.

Comisarii au găsit probleme inclusiv la magazinele din Bihor. Potrivit comunicatului transmis vineri de ANPC, s-a dispus măsura „opririi temporare a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor” în 38 de magazine din județele Arad, Prahova, Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Iași, Constanța, Olt, Dolj, Brașov, Alba, Mureș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bistrița Năsăud, Ilfov și municipiul București.

ANPC nu detaliază ce servicii au fost sistate și din ce motive, însă cel mai probabil este vorba despre scoaterea temporară din funcțiune a unor frigidere, congelatoare ori aparate din zona de panificație.

Listă lungă de probleme

De altfel, potrivit comunicatului, printre cele mai importate nereguli depistate de comisarii de la Protecția Consumatorilor au fost vitrine sau lăzi frigorifice murdare sau deteriorate, cu gheață în exces, praf, mâzgă sau resturi alimentare și de ambalaje, cuptoare neigienizate, ori produse expirate scoase la vânzare.

ANPC a mai găsit în magazinele Lidl produse de panificație depozitate în lăzi cu praf și impurități, rafturi cu produse murdare sau deteriorate, produse fără etichete cu informații privind data limită de consum, produse alimentare cu ambalaje deteriorate, fructe și legume prezentate ca fiind calitatea I, dar în realitate lovite și mucegăite, ori produse fără prețuri la raft.

Nici prețurile nu au fost în regulă, comisarii găsind diferențe între cele de la raft și cele din casele de marcat. De asemenea, și în depozite au găsit mizerie și temperaturi neconforme, iar anumite produse electrice aveau certificate de garanție incomplete.

Alte nereguli menționate de ANPC sunt lipsa traducerii în limba română pe etichetele unora dintre produse și comercializarea unor produse cu fibre textile cu risc de inhalare pentru copiii aflați în limita de vârstă indicate de producători.

Un magazin din Bacău, închis

În total, în urma tuturor controalelor, au fost oprite de la comercializare produse de peste 125.000 lei.

În 66 de magazine, comisarii au depistat practici comerciale incorecte, iar un magazin, din Bacău, a fost închis pentru o perioadă de până la 6 luni.

„Nu știu cum funcționează această rețea în celelalte țări. Speram ca măcar în România să fie un exemplu pentru toți ceilalți, dar mai ales pentru noi. De asemenea nu știu dacă, în țara de origine a acestui operator economic se mănâncă legume și fructe mucegăite sau prețurile de la raft nu se potrivesc cu cele de la casă. Mă întreb și dacă, după venirea unei autorități în control și aplicarea unor sancțiuni, lucrurile sunt tratate cu aceeași superficialitate și dezinteres. Noi ne luaserăm pixuri să învățăm ce trebuie să facem, dar a trebuit să scriem cu ele în procese verbale de sancțiune”, a transmis Horia Constantinescu, președinte ANPC, citat în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Da, au ăștia ce au cu...
Ori aceste magazine nu dau șpagă, ori se vrea cu orice preț ca instituțiile în cauză să-și facă reclamă dacă ani de zile au stat în umbră tăind frunze la viermi de mătase. Dacă mai mereu vedem aceste societăți în presă, de ce nu le închide autoritățile definitiv, să le retragă drepturile de a mai funcționa, pentru că pleacă un mega magazin de gen din țară stau alte 10 la rând să deschidă în țară, ce e așa o tragedie mare??? România are desfacere economică de import pentru orice, chiar și pentru produsele românești trimise la export până TVA-ul este luat de la autoritățile financiare după care importă din nou cu TVA, mai solicită odată TVA-ul pe produsele românești exportate cu 2-3 luni înainte. Știu afaceriștii ce fac stați frumos, că noi nimic nu mai producem totul e pe import și prosteală.
Postat 22 Februarie 2023, 00:03 de Morometul
E bine că o se fac verificări
Dar acuma să nu exagerăm, o pată pe un ardei e ceva wow? Adică ce vă așteptați, să verifice cineva la mâna fiecare legumă înainte să o pună pe raft? Cât ar costa atunci? Da în piața de legume de pe Apateului să deschidă orice sac și sunt la fel.
Postat 18 Februarie 2023, 07:32 de Vio_427
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON