URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
28 Iunie 2024, 13:48

Ioan Hora şi Ionuţ Ban, primele transferuri de jucători la FC Bihor în această vară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul de fotbal FC Bihor a anunţat vineri oficializarea înţelegerii cu cei doi jucători bihoreni cu experienţă care s-au prezentat încă de la reunirea echipei. Este vorba despre Ioan Hora şi Ionuţ Ban, jucători care au semnat vineri cu echipa de fotbal fanion a judeţului Bihor pentru două, respectiv trei sezoane.

Ioan Hora vine la FC Bihor la final de carieră

Adrian Ioan Hora este un fotbalist orădean crescut la LPS Bihorul şi care a acumulat o experienţă deosebită în prima ligă a ţării din România, dar şi din Turcia, unde a jucat în perioada 2016 - 2019.

Născut la 21 august 1988, la Oradea, înalt de 1,81 metri, Ioan Hora este un jucător de profil ofensiv, postul pe care a evoluat cel mai mult fiind de mijlocaş lateral.

Hora are în palmares un titlu de campion național, obținut cu CFR Cluj în 2012, două cupe ale Turciei, cu Konyaspor (2016/2017) și Akhisarspor (2017/2018), o Cupa României, cu FCSB, în 2020, și Supercupa României, în 2011, cu CFR Cluj.

De asemenea, în sezonul 2015-2016, Ioan Hora a fost golgeterul României, cu 19 reușite în tricoul formației Pandurii Târgu Jiu.

De-a lungul carierei sale, Ioan Hora a evoluat în peste 300 de meciuri în Liga 1 și Cupa României pentru CFR Cluj (91), UTA Arad (84), Gloria Bistrița (56), ASA Târgu Mureș (48), Pandurii (40), FCSB (30) și Gaz Metan Mediaș (5), marcând 70 de goluri.

Atacantul a mai jucat în Super Lig și 1.Lig din Turcia pentru Konyaspor, Akhisarspor și Elazigspor, marcând 10 goluri în 59 de partide.

De asemenea, noul jucător al FC Bihor are 5 selecții în naționala U19 a României, 9 meciuri și 4 goluri la naţionala de tineret, dar și 3 prezențe în naționala mare, în care a debutat în februarie 2015, cu Bulgaria (0-0).

Ioan Hora vine la FC Bihor, după ce a jucat ultima dată la Crişul Sântandrei.

„A fost un target pentru mine. Am zis că nu mă las de fotbal până nu îmbrac și culorile orașului meu. Mă bucur că am ajuns la FC Bihor și sper să pot ajuta, nu doar să rămânem în Liga a II-a, ci să putem ataca promovarea. Cred mult în acest proiect şi chiar mi se părea foarte interesant. Însă acum trebuie să le luăm pas cu pas, iar ca și grup trebuie să conștientizăm că suntem la început în Liga a II-a, iar sezonul acesta principalul obiectiv este menținerea. Va fi un campionat greu pentru noi mai ales că suntem nou promovată. Dacă suntem concentrați sută la sută, dornici de muncă, cu siguranță vor veni și rezultatele”, a declarat Ioan Hora, după ce a venit la formaţia de fotbal fanion a judeţului, cu care a semnat pentru o perioadă de două sezoane.

Ionuţ Ban se reîntoarce

Produs al Centrului de Copii şi Juniori al clubului orădean, Ionuţ Ban a fost campion naţional cu FC Bihor U19 şi a debutat la echipa de seniori a clubului de fotbal fanion al judeţului cu gol, pe când avea doar 17 ani şi 11 luni, într-un meci susţinut la Caransebeş.

Între timp, Ionuţ Ban a mai evoluat pentru Luceafărul Oradea, CSC Sânmartin (Lotus Băile Felix), s-a reîntors la FC Bihor în 2022, dar a plecat în luna februarie a acestui an la Crişul Sântandrei. Acum Ionuţ Ban revine la echipa sa de suflet, pentru care a semnat un contract valabil trei sezoane.

„Mă bucur că am revenit. Abia aştept să îmbrac din nou culorile oraşului, mă bucur că în acest moment clubul este într-o evoluţie şi pregăteşte un proiect de viitor. Aşteptăm suporterii să ne susțină în continuare ca să facem o surpriză frumoasă în Liga a II-a”, a declarat Ionuţ, după semnarea contractului.

Ionuţ Dacian Ban este născut la 1 februarie 1997, are 1,79 m înălţime şi este un jucător de bandă stângă.

„Clubul FC Bihor le transmite celor doi jucători un călduros bun venit, respectiv revenit şi mult succes în echipamentul roş-albastru!”, se arată într-un comunicat al clubului orădean de fotbal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON