URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Iulie 2024, 12:11

Emilia Șercan: Mircea Geoană a plagiat în lucrarea de doctorat, copiind din rapoartele președinților Bill Clinton și George W. Bush

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un articol publicat de PressOne, jurnalista Emilia Șercan dezvăluie că Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO și posibil candidat la alegerile prezidențiale, a plagiat în lucrarea sa de doctorat despre integrarea României în structurile euro-atlantice.

Cel puțin 78 din 279 de pagini ale lucrării sunt plagiate prin traducere, arată Emilia Șercan, precizând că acel conținut apare fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, fiind preluat din mai multe rapoarte prezentate Congresului SUA de președinții Bill Clinton și George W. Bush. 

Din documentele SUA

Jurnalista cunoscută fiindcă dezvăluie impostura în mediul public din România subliniază în articolul său că Mircea Geoană și-a susținut teza de doctorat la Academia de Studii Economice din București, după 12 ani de studii doctorale. Subiectul central, adică integrarea României în structurile euro-atlantice, „este comprimat în 1,4% din totalul lucrării”, se arată în articolul publicat de Press One.  

Mai mult, deși a fost ambasador al României la Washington și apoi ministru de externe al României, Mircea Geoană nu include în lucrarea sa momente importante din etapele de aderare a României la NATO și Uniunea Europeană, arată aceeași sursă. 

Concret, cea mai mare parte a conținutului identificat de Emilia Șercan ca fiind plagiat în lucrarea lui Mircea Geoană provine din documente oficiale emise de Administrația Prezidențială a Statelor Unite ale Americii. Este vorba despre ediții ale Raportului Economic al Președintelui, care include și Raportul Consiliului consilierilor economici, de pe vremea administrațiilor lui Bill Clinton și George W. Bush. 

Contactat de PressOne.ro, Mircea Geoană a afirmat: „Nu știu, eu vă spun că ceea ce am făcut eu cu teza mea de doctorat a fost făcut absolut onest și nu mă simt cu absolut nimic în afara regulilor din vremea respectivă. Acum… dacă s-au schimbat regulile între timp, e altceva”.

Materialul complet poate fi citit AICI.

„Încă o campanie de fake news”

Ulterior apariției articolului menționat, Mircea Geoană a reacționat printr-un newsletter, în care susține că ar fi ținta unui atac în contextul posibilei sale candidaturi la prezidențiale.

„Din seria caută până găsești și, dacă nu găsești, inventează, mă trezesc astăzi cu o acuzație de plagiat a tezei de doctorat pe care am terminat-o acum 20 de ani. De ce astăzi? Probabil pentru că unii s-au speriat de discuțiile din spațiul public despre o posibilă candidatură a mea. Specialiști în domeniu s-au pronunțat deja public asupra unei teze la care am muncit timp de ani de zile. Când mai multe softuri anti-plagiat spun că NU există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă, nu pot decât să mă gândesc la rea-intenție sau rea-credință”, a transmis secretarul general adjunct al NATO.

El mai spune că „cele menționate și conceptul de plagiat sunt lucruri total diferite”. „Voi fi întotdeauna un promotor al valorilor de orice fel, dar, în același timp, nu am cum să nu sancționez impostura intelectuală, cu valențe și intenții politicianiste. Mă așteptam la astfel de atacuri murdare, așa cum, de 3 luni, anumite posturi de televiziune duc o campanie de denigrare la adresa mea. Încă o campanie de fake news nu e nimic nou sub soare. Am în spate o carieră de studii în țară și străinătate în inginerie, drept, administrație publică, economie. Am făcut acest doctorat nu pentru a avea o floare la butonieră sau din nevoia de a ocupa vreo funcție, ci din curiozitate intelectuală și dorința de a cunoște și de a mă perfecționa continuu. Nu voi permite nimănui, din motive exclusiv electorale și, în mod evident, motivat politic, să pună la îndoială o viață de muncă și studii făcute la cel mai înalt nivel de probitate și profesionalism”, a încheiat Geoană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Trebuie informat norodul
Pe ce bază dădea norodul cea mai mare încredere. Pe bază ca e neinformat și nu știe cine e distinsul.
Postat 02 Iulie 2024, 11:36 de CivisUlpianum
N-am uitat
Un pesedist, atât
Postat 01 Iulie 2024, 21:44 de Maikeltroll
Știrea a apărut la fix.
Tocmai fând norodul, în prostia lui, dădea cel mai mare scor la capitolul "încredere" lui Geoană, înaintea tuturor șefilor de partide.
Postat 01 Iulie 2024, 20:47 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON