URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
01 Iulie 2024, 11:55

Carburanți mai scumpi, din cauza majorării accizei. Cât costă un litru de benzină și unul de motorină în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șoferii care au ajuns luni la benzinărie au început prost săptămâna: combustibilii s-au scumpit, din 1 iulie, după ce acciza a fost majorată. Carburanții s-au scumpit cu circa 45 de bani pe litru.

În Oradea, un litru de benzină standard costă luni aproape în orice stație, peste 7,5 lei, iar unul de motorină aproape 8 lei.

Conform Monitorului prețurilor, o aplicație a Consiliului Concurenței, la benzinăria Mol Decebal, din Oradea, un litru de benzină este 7,55 lei și unul de motorină 7,65 lei, la Rompetrol Bolcaș 7,50 lei/litru benzina și cu 10 bani mai scumpă motorina, la OMV Decebal 7,55 lei/litru benzina și 7,65 lei/litru motorina, iar la Socar 7,44 lei/l benzina și 7,54 lei/l motorina. 

La combustibili premium, prețurile sunt și mai mari: benzina costă aproximativ 8,10 lei/litru și motorina premium de la 8,10 lei în sus.

Aceasta este a doua majorare a combustibililor din 2024, după ce, la 1 ianuarie, din acelaşi motiv de politică fiscală, a avut loc o primă majorare a accizei la carburanți, iar benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l. 

Pentru 2023, Guvernul acordase o derogare prin care accizele la benzină şi motorină erau scutite de la indexarea cu rata inflaţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
la munca! nu va mai plangeti de mila
nu ai destui bani de motorina ?nu ai destui bani ptr vacanta in maldive, nu ai bani ptr noul aifon 28,nu ai,nu ai bani sa iti platesti rata la locul unde dormi?eu am solutia ptr tine:PUNE MANA SI MUNCESTE,LASA VAICAREALA!!!
Postat 02 Iulie 2024, 17:13 de florea
Soferii care au ajuns luni la benzinarie...
Eu am ajuns duminica dupamasa, se stia ca se mareste acciza de ce nu ati facut plinul duminica, la un plin de benzina diferenta a fost de 17-20 lei. Ok, nu o sa te țină prea mult acest plin, da nu are rost sa te plangi ca ai alimentat ca prostul la 2 ore dupa scumpire. Duminica benzina de 95 era la 7,07 lei azi e la 7,55 lei. trebuia sa vina PSD-ul si PNL-ul sa va zica sa alimentati? Sau aia de la USR sa va faca un vaccin, ca mai avem stocuri de un miliard de euro?
Postat 02 Iulie 2024, 11:08 de Emilut
Niciodata nu a fost o asa discrepanta intre aliati!
PSD-ul a transformat pnl-ul, era sa scriu plutonul, plotonerului ma_ciuca in niste slugi obediente! Asta au ajuns penalii, niste zdrente cu care covrigarul se sterge la....
Postat 02 Iulie 2024, 10:28 de pinonel
@ flore
Vezi ca esti un pic pe langa: socialistii sunt cei care voiau o tara de saraci fara masini, cat despre "salvarea" planetei invocata de greta, nu uita ca fata le ia parte si celor ce striga "from the river to the sea".. asta cam spune tot despre "bunele" ei intentii.
Postat 02 Iulie 2024, 00:50 de oradeanbihor
Maikeltroll
Asa zic si eu, trebuia sa votăm PNL de mult, uite ce făină e Oradea, la fel si Bihoru
Postat 01 Iulie 2024, 22:53 de Sandu2100
Intrebare
Cat de prost trebuie sa fi sa votezi pnl psd!?
Postat 01 Iulie 2024, 21:47 de Maikeltroll
PSD ADICĂ
Cu o mana iti dă, cu două îți ia.
Postat 01 Iulie 2024, 21:02 de Sandu2100
Acesta e efectul activității lui e-Boloș ...
... care nu e în stare să recupereze nimic din cele peste 35.000.000.000 lei evaziune fiscală la TVA și alte aproape 20.000.000.000 lei datorii ale marilor contribuabili la CAS, CASS și impozite pe venituri. Iar ăla care a dat faliment pentru că nici rețeta de covrigi buzoieni nu o știa, a semnat ordonanța cu accizele chiar dacă, înainte de alegerile locale ne spunea că nu vor crește nicio taxă în acest an. PCR scrie pe fruntea comasaților de la PNL și PSD, niște "neterminați" ipocriți și lipsiți de caracter. Pe de altă parte norodul a luato-n bot, că minte multă n-are când se duce ca turma la vot.
Postat 01 Iulie 2024, 20:43 de KP
nu va mai plangeti!
daca munciti si nu va periteti lucruri,inseamna ori ca nu munciti munca apropiata,ori nu munciti destul
Postat 01 Iulie 2024, 20:17 de florea
ie ieftin
daca vrem sa salvam planeta cum spune Greta,macar 30 de lei dieselul si 20 bezina per litru.trebuie sa scapam de ideile socialiste,cum ca toti trebuie sa are masini! masina trebuie sa redevina un privilegiu ptr cei elevati,iar"pulimea" trebuie sa isi readuca aminte, ca ei ca sa salveze planeta pe care mananca si caca, trebuie sa circule cu transportul in comun!!!VEHICOL PERSONAL TREBUIE.SA REDEVINA PRIVILEGIU!
Postat 01 Iulie 2024, 20:13 de florea
Jo napot pesedeee!!!
Multumim pnlpsd
Postat 01 Iulie 2024, 18:24 de oradeanbihor
aveti incredere in stat
cu o mana se lauda socialistii ca ei dau (plafonare), cu doua maini iau (acciza, scumpita de 2 ori anul acesta!). Mai mult de jumatate din pretul benzinei/motorinei e taxa la stat, nu profit la companii (iar profit oricum nu e la fel ca si adaos comercial).
Postat 01 Iulie 2024, 17:04 de unu
Ciolacu isi ia acciza inapoi
Acu' vreun an,doi cind Iohannis a virit si psd-ul la guvernare, vrajit fiind de magiile peneleilor, s-au gindit ei sa ne ajute cu 50 de bani la litru. Caci romanii erau extenuati de pandemie si de proaspata criza din ucraina. Acuma, na de ada...scoate banu', romanasule... tre' sa maninca si gura noastra ceva. Excelsior
Postat 01 Iulie 2024, 16:00 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON