URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 16 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 August 2024, 13:56

Inundații de proporții în Austria, inclusiv în Viena

Inundații de proporții în Austria, inclusiv în Viena Foto: The Daily Guardian
Inundații de proporții în Austria, inclusiv în Viena Foto: Sky News
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ploile torențiale din Austria din weekend au dus la inundații masive, mașini au fost luate de ape, o femeie a fost târâtă sub un autobuz din cauza forței viiturii, o persoană a decedat, soldații intervin pentru a pompa apa și ajută la evacuarea locuitorilor, iar transporturile rutiere și feroviare au fost date peste cap.

Doar stațiile de pompieri din Viena au primit sâmbătă peste 450 de apeluri pentru a interveni.

„Ploile torențiale au provocat pagube însemnate în multe regiuni din Austria", a scris cancelarul Karl Nehammer pe platforma X, mulțumind echipelor care depuneau eforturi pentru degajarea zonelor afectate, arată ProTV.

În staţiunea de schi Saint Anton, mașinile au fost luate de puhoaiele cu noroi. Cantități de precipitații record au căzut și asupra unor zone din Viena, într-un district înregistrându-se, în câteva ore, 110 litri de apă pe metru pătrat, iar pagubele provocate de inundații sunt însemnate, conform agenției Reuters, citată de Agerpres.

Ploi record s-au abătut în weekend și în estul ţării, iar o femeie a fost transportată la spital în stare critică după ce a fost târâtă sub un autobuz de forţa viiturii în districtul Dobling din nordul oraşului, a relatat postul de televiziune ORF.

Apnews citează Austria Press Agency și scrie că peste 2.500 de pompieri acționează în Styria și alți 2500 în Carinthia, provincii situate în Sudul Austriei puternic afectate de ploi torențiale, râuri umflate, case acoperite de ape și alunecări de pământ și noroi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5603 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON