URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2022, 13:35

Încă 142 de parcări au fost amenajate în cartierul Rogerius pe locul unor garaje demolate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 142 de locuri de parcare au fost amenajate şi marcate de municipalitatea orădeană în cartierul Rogerius, pe amplasamentul unor garaje demolate.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, noile locuri de parcare vor fi puse la dispoziţia riveranilor din zona Bulevardului Dacia şi a străzilor Sovata şi Ştefan cel Mare.

„Pe Bulevardul Dacia, în spatele blocurilor, au fost amenajate 64 de locuri de parcare, fiind demolate mai multe garaje din curţile interioare. Pe strada Sovata s-au amenajat 26 locuri de parcare, fiind reconfigurată intersecţia dintre străzile Doina şi Sovata, iar tronsonul dintre străzile Sovata şi Sfântul Apostol Andrei a fost reasfaltat", a transmis Primăria.

Pe strada Ştefan cel Mare au fost amenajate 37 de locuri de parcare, fiind demolate toate garajele din curţile interioare, iar pe strada Volga municipalitatea a expropriat şi demolat o clădire pentru ca pe amplasamentul ei să amenajeze 15 locuri de parcare.

Potrivit Primăriei, „odată cu lucrările de amenajare a carosabilului, a accesurilor auto şi a trotuarelor, s-a rezolvat şi problema colectării apelor pluviale prin pante longitudinale şi transversale ale drumului spre reţeaua şi gurile de scurgere nou proiectate".

Lucrările au fost executate de firma Drumuri Orăşeneşti, în baza acordului cadru de întreţinere şi reparaţii străzi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Potrivit Primăriei, „odată cu lucrările de amenajare a carosabilului, a accesurilor auto şi a trotuarelor, s-a rezolvat şi problema colectării apelor pluviale prin pante longitudinale şi transversale ale drumului spre reţeaua şi gurile de scurgere nou pro
bine ar fi daca s-ar promova infiltrarea apelor pluviale in sol, nu doar captarea in canalizare care sa refuleze la ploi torentiale. Parcari cu asfalt poros, permeabil, cu spatiu verde pentru buruieni native, redirectionare apa pluviala in scuarurile de spatii verzi, sau cine stie ce alte solutii ingenioase pe directia asta.
Postat 01 Noiembrie 2022, 14:46 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON