URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Februarie 2025, 08:25

4 februarie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului: Uniți prin Unicitate. Accesul la terapii moderne, esențial pentru fiecare pacient

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anual, pe 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, un moment de o deosebită importanță în efortul nostru comun de a atrage atenția asupra nevoii de prevenire, diagnostic precoce și tratamente eficiente. Începând cu 2025, campania globală se desfășoară sub tema „United by Unique” – o invitație la recunoașterea și respectarea nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Fiecare om diagnosticat cu cancer are propria poveste, propriile temeri și speranțe. O abordare centrată pe pacient înseamnă mai mult decât un tratament medical – înseamnă empatie, sprijin personalizat și acces la cele mai bune opțiuni terapeutice disponibile. Este un efort constant pe care îl depunem în Clinica de Radioterapie și Oncologie Medicală Affidea MedEuropa Oradea, de la deschidere.

În spiritul campaniei „United by Unique”, Dr. Teodora Flonta, medic primar radioterapie în cadrul Affidea MedEuropa Oradea, subliniază importanța unei abordări umane și personalizate a tratamentului oncologic: „Fiecare pacient care ajunge la noi nu este doar un caz medical. Medicina modernă nu înseamnă doar echipamente performante, ci și capacitatea noastră de a asculta, de a înțelege și de a adapta tratamentele la nevoile fiecăruia. Pentru noi, succesul nu se măsoară doar în rezultate clinice, ci și în încrederea pe care o construim împreună cu pacienții noștri.”

În tratamentul cancerului, așa cum se întâmplă în medicină, progresul și căutarea continuă de soluții sunt absolut necesare. Unul dintre progresele semnificative este și utilizarea stereotaxiei, o tehnică extrem de precisă, prin care se administrează doze mari de radiații strict asupra tumorii, protejând țesuturile sănătoase din jur.

Această metodă este esențială în tratamentul tumorilor de mici dimensiuni și al metastazelor localizate. Printre indicațiile sale se numără tumorile și metastazele pulmonare, hepatice, pancreatice, tumorile prostatei, metastazele ganglionare, cerebrale, osoase, ale glandelor suprarenale și cele localizate la nivelul țesuturilor moi. Având un control local eficient, de peste 80 - 90%, pentru anumite tipuri de tumori, stereotaxia se remarcă printr-un profil de toxicitate redus și prin faptul că reprezintă o alternativă viabilă pentru pacienții la care intervenția chirurgicală nu este o opțiune. Prin combinarea tehnologiei avansate cu expertiza clinică și cea a echipei de fizicieni, această metodă devine un punct de referință în oncologia modernă, fiind considerată un element esențial în radioterapia de precizie.

Clinicile Affidea MedEuropa pun la dispoziția pacienților acest tip de tratament de ultimă generație, în mod gratuit, similar tuturor serviciilor oferite bolnavilor oncologici. Anul trecut, în centrul din Oradea, au beneficiat de stereotaxie gratuită peste 170 de pacienți, de două ori mai mulți decât în 2023.

În această Zi Mondială de Luptă împotriva Cancerului, ne reafirmăm angajamentul pentru un sistem medical echitabil, unde fiecare pacient are acces la tratamente de înaltă precizie și la o îngrijire care să îi respecte individualitatea.

Adevărata luptă împotriva cancerului nu este doar despre tehnologie și tratamente – este despre oamenii care luptă, despre sprijinul pe care îl primesc și despre modul în care medicina modernă le poate oferi nu doar zile în plus, ci zile mai bune.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON