Anual, pe 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, un moment de o deosebită importanță în efortul nostru comun de a atrage atenția asupra nevoii de prevenire, diagnostic precoce și tratamente eficiente. Începând cu 2025, campania globală se desfășoară sub tema „United by Unique” – o invitație la recunoașterea și respectarea nevoilor individuale ale fiecărui pacient.
Fiecare om diagnosticat cu cancer are propria poveste, propriile temeri și speranțe. O abordare centrată pe pacient înseamnă mai mult decât un tratament medical – înseamnă empatie, sprijin personalizat și acces la cele mai bune opțiuni terapeutice disponibile. Este un efort constant pe care îl depunem în Clinica de Radioterapie și Oncologie Medicală Affidea MedEuropa Oradea, de la deschidere.
În spiritul campaniei „United by Unique”, Dr. Teodora Flonta, medic primar radioterapie în cadrul Affidea MedEuropa Oradea, subliniază importanța unei abordări umane și personalizate a tratamentului oncologic: „Fiecare pacient care ajunge la noi nu este doar un caz medical. Medicina modernă nu înseamnă doar echipamente performante, ci și capacitatea noastră de a asculta, de a înțelege și de a adapta tratamentele la nevoile fiecăruia. Pentru noi, succesul nu se măsoară doar în rezultate clinice, ci și în încrederea pe care o construim împreună cu pacienții noștri.”
În tratamentul cancerului, așa cum se întâmplă în medicină, progresul și căutarea continuă de soluții sunt absolut necesare. Unul dintre progresele semnificative este și utilizarea stereotaxiei, o tehnică extrem de precisă, prin care se administrează doze mari de radiații strict asupra tumorii, protejând țesuturile sănătoase din jur.
Această metodă este esențială în tratamentul tumorilor de mici dimensiuni și al metastazelor localizate. Printre indicațiile sale se numără tumorile și metastazele pulmonare, hepatice, pancreatice, tumorile prostatei, metastazele ganglionare, cerebrale, osoase, ale glandelor suprarenale și cele localizate la nivelul țesuturilor moi. Având un control local eficient, de peste 80 - 90%, pentru anumite tipuri de tumori, stereotaxia se remarcă printr-un profil de toxicitate redus și prin faptul că reprezintă o alternativă viabilă pentru pacienții la care intervenția chirurgicală nu este o opțiune. Prin combinarea tehnologiei avansate cu expertiza clinică și cea a echipei de fizicieni, această metodă devine un punct de referință în oncologia modernă, fiind considerată un element esențial în radioterapia de precizie.
Clinicile Affidea MedEuropa pun la dispoziția pacienților acest tip de tratament de ultimă generație, în mod gratuit, similar tuturor serviciilor oferite bolnavilor oncologici. Anul trecut, în centrul din Oradea, au beneficiat de stereotaxie gratuită peste 170 de pacienți, de două ori mai mulți decât în 2023.
În această Zi Mondială de Luptă împotriva Cancerului, ne reafirmăm angajamentul pentru un sistem medical echitabil, unde fiecare pacient are acces la tratamente de înaltă precizie și la o îngrijire care să îi respecte individualitatea.
Adevărata luptă împotriva cancerului nu este doar despre tehnologie și tratamente – este despre oamenii care luptă, despre sprijinul pe care îl primesc și despre modul în care medicina modernă le poate oferi nu doar zile în plus, ci zile mai bune.
(advertorial)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.