URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Mai 2023, 18:31

Fața orașului: Parcul 1 Decembrie din Oradea a devenit un loc de ocolit! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcul 1 Decembrie a devenit un loc de ocolit. Din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor de termoficare, parcul e brăzdat cu şanţuri adânci.

Majoritatea aleilor nu sunt practicabile, iar, pe unde mai pot trece, orădenii trebuie să fie atenți la picioare.

Deocamdată, au rămas în picioare copacii şi indicatoarele rutiere, dar cel puțin cele din urmă vor dispărea.

În primăvară, Parcul 1 Decembrie va intra într-un nou șantier, Primăria având în plan reamenajarea întregii zone verzi. Parcarea de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor va dispărea, iar odată cu ea și indicatoarele pentru șoferi.

Parcul va avea zone de loisir, de relaxare activă, loc de joacă și un amfiteatru verde, dar și o zonă de „splash pad”, unde vara doritorii se vor răcori cu jocuri de apă ce ies din caldarâm. 

Primăria a promis că reamenajarea parcului va presupune și plantări, urmând să fie sădiți 183 de arbori din mai multe specii, precum astan roșu, stejar și magnolii, și 300 de arbuști ornamentali.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
…”bine ca se face”, dar eu am niste dileme…
1. daca se pun tevi/conducte noi, de ce nu s-au pus sub alei, avand in vedere ca se refac, in purul stil-porfir? 2. chiar nu se poate face o lucrare cu minimul respect pentru mediu, macar nu puneti mormanele de nisip/pamant pe spatiul verde, il sufoca? 3. nu se pot ajuta arborii aia batrani, decrepiti, sprijinindu-le coronamentul prin curele de panza/piele, sau ii paste toaletare prin trunchiere? As avea mai multe, retorice, nu ai cui…
Postat 09 Mai 2023, 08:52 de User anonimizat
Nu doar parcul ci orasul e de ocolit
Capitala art nouveau, cel mai frumos oras din sud estul europei de vizitat in cizme si cu masini de teren 4x4. Da stiu asta e progresul si nu toti il intelegem
Postat 08 Mai 2023, 22:05 de Traian
Si pana acuma a fost tot zona o zona de ocolit...
Fix din cauza santierului din parc am zis ca nu e momentul potrivit sa se inchide si podul pietonal. In zona una singura trotuar sa zicem ca e mai practicabil, in dreptul casei de cultura care duce la trecerea de langa Ieftinel. Si pe aceea deja se lucreaza si cand te duci si pe acolo esti claxonat din spate sa mergi tu in noroi/pamant ca soferul/soferita n-are chef sa mearga cu o roata pe noroi/pamant, du-te tu pe jos si data atragi atentia ca acolo e trotuar ei sunt revoltati... sincer, in opinia mea deja acuma s-ar putea inchide parcarea de acolo, nu se intampla nimic daca se parcheaza langa palatul Ulmann si merge pe jos cam 200m.
Postat 08 Mai 2023, 19:22 de cititor_
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON