URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2024, 16:00

EduBiz, educația nonformală: Cum funcționează această „pepinieră” de lideri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Academia EduBiz este programul prin care tinerii „co-creează” ecosistemul în care se implică, pentru prezent și viitor. Credem cu tărie în puterea lor de a crea prezentul și viitorul, iar sustenabilitatea și consistența pe termen lung sunt elementare pentru noi. Mentori, mai mari și mai mici, îi inspiră ani la rând pe adolescenți.

Programele de educație non-formală din EduBiz sunt complementare școlilor. Din 2013, am ajuns la peste 20.000 de adolescenți din orașe și sate și am contribuit la formarea a 1.141 de lideri „edubiști”, care azi sunt avocați, psihologi ori medici, studiază sau lucrează în țară și în străinătate. Mai presus de toate, sunt oameni motivați și dornici să facă bine în jurul lor.

În EduBiz, tinerii sunt puși în situații concrete de viață, fie că fac voluntariat, organizează evenimente, participă la tabere sau primesc îndrumare profesională. Au șansa să cunoască experți din domenii diferite și încep să își descopere pasiunile. Învață să gândească, să facă alegeri și îi inspirăm să își dezvolte un set de competențe palpabile, adaptate la cerințele mediului internațional actual. 

Am devenit o comunitate cu mii de tineri, părinți, parteneri din companii și organizații. Cu toții  am înțeles că nu rezolvi nimic dacă doar critici sau aștepți omul „livrat” cu competențele și cunoștințele de care ai nevoie. Știm că e nevoie de un sat întreg ca să crești un copil.  Adolescenții din Oradea, Zalău sau Cluj, unde noi suntem prezenți, știu că „în EduBiz intri dacă meriți” și că programul nostru este o „pepinieră” de lideri. Pentru că încă există o sete de diplome, mai ales că facultățile bune le caută și pe cele de voluntariat, le oferim certificatul EduBiz, recunoscut în țară și în străinătate.

Ce urmează în EduBiz? O vară plină cu stagii de practică pentru liceeni, evenimente pentru tineri și pregătirea proiectelor cu care vom începe toamna, printre care EduFest. Tot în toamnă vom lansa a 11-a ediție a Academiei EduBiz, unde așteptăm liceenii care vor ceva mai bun de la ei înșiși. 

Teodora Chifor
fondatoarea EduBiz

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
KP
Dar tu ce școală ai mă , școala de propaganda, sau care??
Postat 27 Iulie 2024, 00:46 de Sandu2100
EduBiz ... formatoare de lideri.
Baliverne întinse pe asfalt precum șotronul pentru copii. Ce lideri? Aiureli ... un singur exemplu să auzim. Hai, valea la școală, nu la taxat fraieri.
Postat 26 Iulie 2024, 22:22 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON