URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Martie 2024, 19:10

După o perioadă lungă de pregătiri, FC Bihor este gata de startul stagiunii de primăvară (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o pauză competiţională lungă, de trei luni, campionatul Ligii a III-a la fotbal se reia în acest sfârşit de săptămână, când sunt programate jocurile etapei a 16-a. În cadrul acesteia, FC Bihor va juca sâmbătă, 9 martie, de la ora 15, pe teren propriu cu ACB Ineu.

Chiar dacă pauza competiţională a fost lungă, în tot acest timp activitatea de la clubul de fotbal fanion al judeţului Bihor a fost intensă, atât din punct de vedere managerial, cât şi sportiv. Conducerea clubului s-a preocupat de formarea unui lot competitiv pentru 2024.

An important şi provocator

La final de pregătiri şi cu două zile înainte de primul joc oficial din noul an, conducerea FC Bihor a susţinut, joi, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", o conferinţă de presă, prilej cu care au fost prezentate şi noile achiziţii. Jucătorii transferaţi în această iarnă sunt Sergiu Ciocan, Andrei Vînău, Mihai Gîdea, Luca Tincău, Alex Băican, Csaba Preklet şi Krisztian Gagyi.

"A fost o perioadă încărcată pentru noi în această pauză competiţională. Din punct de vedere administrativ, cred că cea mai bună veste pe care am primit-o în această perioadă o reprezintă construcţia noului stadion. Până atunci, am avut lucrări aici la Stadionul "Iuliu Bodola", pentru că nu erau cele mai bune condiţii la vestiare, dar ne bucurăm că Primăria Oradea ne-a ajutat în această perioadă să ridicăm şi aceste condiţii la un nivel bun pentru noi", a declarat preşedintele George Tătar, în deschiderea conferinţei.

Lucrările au vizat renovarea vestiarelor, precum şi amenajarea diferitelor spaţii pentru birouri sau magazine, astfel încât, până la realizarea noii arene sportive, membrii clubului FC Bihor să îşi desfăşoare activitatea în condiţii cât mai bune.

"A fost o perioadă de trei luni destul de grea, pentru că jucătorului de fotbal îi stă bine să fie angrenat în jocurile oficiale. În acest timp, am încercat să creăm o echipă care anul acesta să aducă surprize şi bucurii tuturor iubitorilor fotbalului bihorean. Am încercat, în această perioadă, să ducem echipa la nivelul de pregătire de care cred eu că este nevoie. Nu au fost tocmai rezultatele aşteptate de suporteri în meciurile amicale, pentru că ne interesează în acest an alte obiective şi am avut un alt mod de pregătire, ţinând cont de ceea ce ne interesează în acest an", a spus şi antrenorul Florin Farcaş.

Au fost aduşi jucători cu experienţă

Tehnicianul s-a referit şi la campania de transferuri. "Am reuşit să aducem câţiva jucători experimentaţi la nivel de ligă a III-a, care au evoluat la un nivel superior, tocmai pentru a îmbunătăţi calitatea în joc, în special la cele cu miză. Eu zic că sunt jucători buni la nivel de liga a II-a, dar este nevoie şi de puţin timp de omogenizare", a mai afirmat Florin Farcaş.

Antrenoul i-a prezentat apoi, rând pe rând, pe cei şapte jucători achiziţionaţi în această iarnă. "În defensivă am adus doi fundaşi centrali, pe Preklet Csaba, un jucător cu experienţă atât la nivel de ligă a II-a, cât şi de liga I în campionatul maghiar, şi pe Alex Băican - cunoscut publicului orădean -, fundaş central care poate juca şi în altă poziţie, de asemenea un jucător cu experienţă la nivel de liga a II-a. I-am mai adus pe cei doi juniori, Krisztian Gagyi, un tânăr jucător provenit de la academiile de juniori din Anglia, cu profil atât defensiv, cât şi ofensiv, şi pe Andrei Vînău, mijlocaş central, cu experienţă la nivel de ligă a II-a, care sperăm să fie folositor pentru noi. Am adus şi doi jucători în poziţie mediană, pe Sergiu Ciocan şi Mihai Gîdea, doi jucători cu profil ofensiv, de calitate bună, care au evoluat şi ei la nivel de ligă secundă. În fine, dar nu în cele din urmă, l-am adus pe Luca Tincău, un jucător pe care noi l-am mai dorit acum un an şi jumătate, care a fost golgheter la nivel de liga a III-a, un jucător cu profil de atacant cu talie, compatibil la efort şi la jocul aerian".

Îşi doresc să se afirme la Oradea

Toţi cei şapte noi componenți s-au declarat mulţumiţi şi bucuroşi de alegerea făcută, dar şi încrezători în realizările pe care le pot avea la FC Bihor.

"Sunt bucuros să fiu aici la Oradea, mi-am dorit să ajung aici. Cu siguranţă, cu toţii ne dorim să avem o primăvară frumoasă şi un început de vară frumos, cu o promovare în Liga a II-a. Cred că m-am acomodat destul de bine, îi ştiam pe colegi, pentru că am jucat de mai multe ori împotriva lor, iar pentru mine totul este în regulă", a declarat Sergiu Ciocan.

"Am venit aici cu gânduri mari, am întâlnit un grup foarte bun, foarte unit şi chiar cred cu tărie în promovarea noastră", a spus şi Andrei Vănău.

Campion cu CFR Cluj, Mihai Gîdea a afirmat că „mă simt bine aici, am fost dorit şi mă bucur că am făcut această alegere, pentru că aici este un proiect frumos, o echipă cu renume dintr-un oraş mare, care merită mai mult în fotbal".

"Am venit cu un singur gând, să promovăm, pentru că merităm", l-a completat Alex Băican, fotbalist care în trecut a mai jucat în Bihor, la Luceafărul Oradea.

Adus ca atacant, Luca Tincău este momentan accidentat, dar speră să revină cât de curând şi să contribuie şi el la performanţele roş-albaştrilor. "Sunt foarte fericit că am ajuns la FC Bihor, iar obiectivul meu cel mai important este să ajut echipa, să dau tot ce pot şi să ajungem în Liga a II-a, unde ne este locul, sau chiar Liga I".

Maghiarul Csaba Preklet a spus că s-a acomodat rapid cu noii săi coechipieri şi speră în rezultate bune la Orada. "Pentru mine nu a fost nicio problemă cu adaptarea, toţi băieţii au fost de mare ajutor. Sunt bucuros că mă aflu aici şi vreau să contribui la succesele echipei şi ale oraşului. Nu vreau să vorbesc de ce va fi, dar sper ca săptămână de săptămână să jucăm cât mai bine şi să dovedim că locul nostru este mai sus", a conchis Preklet.

Cel mai tânăr dintre noii veniţi este Krisztian Gagyi, un fotbalist care este la primul contact cu o echipă de seniori, după ce el a evoluat la echipe de juniori din Anglia. "Sunt mândru că sunt aici. Mă bucur că am semnat la un club ca FC Bihor. Am venit să dau tot ce e pot la echipă, să contribui cât pot şi eu şi să sperăm că promovăm în Liga a II-a", a precizat el, plin de încredere.

Încasările de sâmbătă vor fi donate lui Ciprian Fogaraşi

La meciul cu ACB Ineu va avea loc o acţiune umanitară, dar se pregătește și o surpriză pentru doamne şi domnişoare, după cum a afirmat preşedintele George Tătar. 

"Pentru meciul de sâmbătă ne dorim să vină cât mai mulţi suporteri. Fiind 9 martie, o să pregătim şi o surpriză pentru doamne, dar o să mai avem şi o altă acţiune: pentru că fostul fotbalist Ciprian Fogaraşi, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori de la Aleşd, care este şi partenerul clubului nostru, are probleme de sănătate, am decis ca toate încasările de la acest meci să le donăm pentru tratamentul lui, de aceea aştept ca şi publicul să fie într-un număr cât mai mare la acest joc", a afirmat preşedintele FC Bihor.

Poftă de jocuri oficiale

Detalii despre jocul cu primul adversar din confruntările oficiale ale noului an, echipa arădeană ACB Ineu, a oferit antrenorul Florin Farcaş. "Suntem nerăbdători să începem jocurile oficiale, pentru că a fost o perioadă destul de lungă. E un joc pe teren propriu, pe care trebuie să îl câştigăm, pentru că dorim ca victoria de sâmbătă să ne propulseze la final de campionat pe primul loc şi să pregătim play-off-ul mult mai încrezători", a spus tehnicianul.

Din păcate, antrenorul are câteva probleme de lot înaintea disputei de sâmbătă de la ora 15. "Avem patru jucători accidentaţi, pe Alexandru Stoian, pe care o să îl avem poate peste şase săptămâni, pe Luca Tincău şi Sergiu Ciocan, care vor lipsi două – trei săptămâni, şi pe Tamas Paublusztig, care va lipsi două săptămâni. Primii trei sunt accidentaţi, iar cel de-al patrulea acuză ceva probleme de sănătate", a mai afirmat tehnicianul.

Preţul unui bilet de intrare rămâne 10 lei

Biletele de intrare la jocul FC Bihor Oradea - ACB Ineu, de sâmbătă, ora 15, costă 10 lei şi se pot găsi la stadion în ziua meciului (Poarta 3, începând cu ora 14:00) şi online, pe site-ul eventbook.ro.

Bineînțeles, accesul este permis pe bază de abonament, iar persoanele cu dizabilităţi şi copiii cu vârsta de până în 14 ani au accesul gratuit. 

Accesul în stadion se va putea face începând cu ora 14:00, pe la Poarta 3 şi Poarta 1 (oficialităţile şi presa).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON