URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 August 2024, 13:05

Copil de doi ani, lovit de motocicletă pe strada pietonală Vasile Alecsandri din Oradea 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un copil de doi ani și două luni a fost rănit și dus la spital după ce a fost lovit de o motocicletă, condusă neregulamentar de un tânăr de 18 ani pe Vasile Alecsandri din Oradea, o stradă pietonală. 

Accidentul s-a petrecut marți seara, iar motocicleta era condusă de un tânăr de 18 ani, care deținea permisul necesar, de tip A1. 

Apelul 112 a fost înregistrat la ora 19.58. „Din investigațiile efectuate de polițiștii rutieri orădeni, la fața locului, s-a constatat că un tânăr de 18 ani din Oradea, în timp ce conducea un motociclu pe strada Vasile Alecsandri din Oradea, înspre strada Piața 1 Decembrie, într-o zonă în care circulația vehiculelor este interzisă în ambele sensuri, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi accidentat un minor de 2 ani și 2 luni, din Oradea, care circula, în mod regulamentar, în calitate de pieton, pe strada Vasile Alecsandri”, se arată într-un comunicat trimis miercuri de comisar șef Alina Fărcuța, purtătoarea de cuvânt a IPJ Bihor. 

Potrivit informării, „în urma accidentului rutier, minorul a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital”. Din fericire, micuțul nu a suferit răni grave. 

Tânărul aflat pe motocicletă a fost verificat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ghinion...
...si pentru motociclist, si pentru copil. Bine ca nu s-a intimplat mai rau...
Postat 21 August 2024, 17:46 de excalibur
ionele bicicla nu e cu motor!
bicicleta n-are motor deci e admisa ,atunci cand nu ai pista amenajata
Postat 21 August 2024, 16:47 de florea
100 de semne interzis
Poti sa ai interzis daca nimeni verifica si da amenzi totul anul.. a dat o data anul trecut si au dat repede comunicat de presa sa se laude.. sa publice câte amenzi au dat biciclistilor pe zi pe Corso si pe Alecsandri anul trecut si anul in curs - sunt 1000 de biciclisti pe zi acolo.
Postat 21 August 2024, 16:15 de ionelul
Asta e viitorul
Asa considera marii ilustii conducatori ca trotineta si porcariile astea de locomotie sunt viitorul. Europa se intoarce la nivel de cimpanzeii, poate un razboi va scoate la iveala oameni puternici si care vor vedea alttfel lucrurile.
Postat 21 August 2024, 15:40 de vasi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON