URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Octombrie 2024, 16:29

Liga a III-a: Doar Crişul Sântandrei a reuşit să se impună în weekend. CS Diosig a ajuns pe ultimul loc

Liga a III-a: Doar Crişul Sântandrei a reuşit să se impună în weekend. CS Diosig a ajuns pe ultimul loc Foto: Facebook / CS Crișul Sântandrei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa din weekend a adus o singură victorie pentru cele trei echipe bihorene de fotbal care activează în Liga a III-a.

Singura formaţie care s-a impus a fost Crişul Sântandrei, care a câştigat la limită, cu 1-0, duelul de pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmaţiei. În rest, atât Lotus Băile Felix, cât şi CS Diosig, deşi au jucat şi ele acasă, au trebuit să se recunoască învinse.

Din păcate, însă, formaţia nou promovată, din Diosig, nu reuşeşte să se adapteze rigorilor eşalonului III şi, deşi şi-a schimbat şi antrenorul, are un singur punct, după şapte etape.

Înfrângere nemeritată

Primii care au evoluat în această rundă au fost fotbaliştii de la Lotus Băile Felix, care au primit la Stadionul Comunal din Sânmartin replica jucătorilor de la Minerul Lupeni, în runda a 7-a a Seriei a 9-a.

Deşi a venit după o victorie obţinută în deplasare, trupa antrenată de Cosmin Bodea nu a reuşit să lege rezultatele pozitive şi să fructifice avantajul terenului propriu, cedând cu scorul de 0-1, după ce la pauză s-a consemnat acelaşi scor, 0-1.

De altfel, unicul gol al partidei a fost înscris chiar în debut, în minutul 4, de Daniel Creciunesc.

Deşi bihorenii au atacat apoi şi au încercat măcar să restabilească egalitatea, au ratat toate ocaziile avute, inclusiv un penalty primit în minutul 28, după un henţ în careu. David Ciurcui a trimis în bară, iar scorul a rămas 0-1. Acest scor s-a menţinut până la final, deşi echipa din Lupeni a rămas în inferioritate numerică din minutul 34, când a fost eliminat tocmai cel care marcase, Daniel Creciunesc, pentru cumul de cartonaşe.

Jucătorii de la Lotus nu au fost mai inspiraţi nici în repriza secundă, jucătorii adverşi apărându-se foarte bine, iar când au avut ocazia au ratat din nou. Ca urmare, echipa bihoreană a pierdut trei puncte pe teren propriu, după un joc pe care ar fi trebuit să îl câştige, raportat la ocaziile avute, dar şi la dezechilibrul numeric din teren.

O veste bună este că Lotusul l-a debutat cu această ocazie de juniorul Radu Sălăjan, un tânăr fotbalist născut în anul 2007.

Echipa trimisă în teren pentru Lotus Băile Felix de antrenorul Cosmin Bodea la meciul cu Minerul Lupeni: Ad. Barabaș – D. Sala, D. Ghiță, Sg. Oltean, M. Arsene – T. Bochiș (min. 46 C. Chenceanu), D. Gheban (min. 46 A. Știubea), D. Ciurcui, An. Chindlea (min. 79 R. Sălăjan) – R. Tămaș, D. Duma (min. 67 P. Blăgea).

În urma acestui rezultat, Lotus ocupă locul 4 în Seria a 9-a, cu 12 puncte şi va juca etapa viitoare la Pecica, pe terenul formaţiei de pe locul 2.

Crişul s-a impus şi a urcat pe locul 4

În Seria a 10-a, Crişul Sântandrei a reuşit să cucerească toate cele trei puncte puse în joc în duelul de acasă cu CSM Sighetu Marmaţiei, unde dintre formaţiile bune ale campionatului, care anul trecut s-a calificat la barajul de promovare.

Crişul s-a impus cu 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză, de atacantul Robert Popescu, care a punctat în minutul 35.

În partea secundă, formaţia maramureşeană a dominat teritorial, dar nu a reuşit să restabilească egalitatea, cu toate că pe final cei de la Crişul au rămas în 10 oameni, după ce în minutul 83 Alexandru Sorian a primit cartonaşul roşu. Jocul s-a încheiat cu 1-0, iar Crişul a urcat pe locul 4, cu 13 puncte.

Antrenorul Călin Cheregi a utilizat în acest joc formula: I. Anca Trip – L. Hadadea, R. Turcan, D. Stan, S. Gondor – D. Maghiar (min. 46 C. Trip), A. Hosu, G. Cherman, L. Prundaru (min. 46 Sg. Pop) – Al. Sorian (min. 83 eliminat) şi R. Popescu (min. 88 R. Pașca).

CS Diosig nu se regăseşte

Din păcate, la Diosig, cea de-a treia echipă bihoreană din Liga a III-a, formaţia locală CS Diosig, o echipă care a promovat în această vară în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, după un sezon foarte bun în Liga a IV-a, nu reuşeşte să se adapteze rigorilor noului eşalon şi a pierdut un nou meci, al şaselea, din şapte posibile. De această dată, cu Zoltan Vig pe bancă, cel care i-a luat locul lui Mădălin Popa în calitate de antrenor principal, CS Diosig a primit replica ultimei clasate, Viitorul Cluj Napoca, echipa care după şase runde avea şi ea un singur punct în clasament.

Deşi a fost derby-ul codaşelor, bihorenii de la Diosig nu au reuşit să se impună nici de această dată, ci chiar au pierdut cu 0-2.

La pauză scorul a fost egal, 0-0, iar în partea a doua, tinerii jucători ai formaţiei oaspete au dat lovitura, după ce au înscris prin Bogdan Milandru în minutul 63 şi mai apoi prin Denis Zanc în minutul 75.

Din păcate, după acest eşec, trupa din Diosig ajunge pe ultimul loc, cu un singur punct din şapte jocuri.

În partida cu cei de la Viitorul Cluj, tehnicianul Zoltan Vig a trimis în teren pentru CS Diosig echipa: K. Fila – D. Bora (min. 65 D. Mladin), B. Mintaș, C. Letan, Ed. Marina (min. 75 A. Ardelean), Ad. Popa, L. Nicoară, C. Covaciu (min. 65 D. Marina), N. Lorincz (min. 46 P. Chiș Toie), C. Roșu şi R. Lukacs (min. 75 Zs. Hendre).

În etapa viitoare din Seria a 10-a vor juca Crişul Sântandrei, care va avea meci pe terenul liderului, Minaur Baia Mare, și CS Diosig, care va evolua la Sighetu Marmaţiei, cu echipa locală CSM.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON