Inginer cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor edilitare care, de-a lungul carierei, a realizat și implementat sute de proiecte în mai multe județe ale țării, Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, a demonstrat că are abilități manageriale excepționale și o capacitate de a duce la bun sfârșit proiecte complexe. Coordonarea unui judeţ înseamnă, însă, şi altceva decât lucrări edilitare, spune el.
Candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor atrage atenţia că Bihorul se confruntă cu o problemă înspăimântătoare, ignorată cu desăvârşire de administraţia locală. În timp ce şefii judeţului vorbesc de şosele, centuri şi milioane cheltuite pe asfalt şi betoane, Bihorul se află sub asediul drogurilor, o problemă care distruge vieţi, afectează grav familiile şi comunităţile locale.
„Este o realitate tulburătoare, iar ignorarea acestei probleme doar agravează situaţia. Doar anul trecut, 1.054 dintre cele peste 1.500 de dosare investigate de procurorii DIICOT Oradea au vizat infracțiuni de trafic de droguri. Este nevoie de implicarea autorităţii locale, care se face că nu vede ce se întâmplă”, susţine Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia CJ Bihor, atrăgând atenţia că drogurile au ajuns deja inclusiv în şcoli, perturbând viaţa comunităţii.
Ignorăm realitatea!
Copiii sunt capcanaţi de traficanţi la vârste tot mai fragede, devin dependenţi de substanţe care le afectează sănătatea mintală și fizică, distrugând vieţi şi familii. Consumatorii devin izolați social, pierd legăturile cu prietenii, familia, dezvoltă relaţii toxice, se autodistrug.
„A crescut numărul violenţelor, a vandalismelor şi, credem sau nu, 90% dintre aceste fapte reprezintă consecinţele acestui flagel. Este o problemă complexă care ne afectează pe toţi şi, ca atare, cu toţii trebuie să facem eforturi, să găsim soluţii”, spune candidatul AUR la preşedinţia CJ Bihor.
Vrem şosele, dar ne mor copiii!
Cu toate că situaţia a degenerat în timp, devenind o problemă cronică, până acum administraţia judeţului a preferat să o ignore. Avem proiecte pentru şosele şi centuri de milioane de euro, unde şoferii drogaţi la volan ucid oameni. Administraţia judeţului a dat dovadă de o inacţiune criminală. Programele de prevenţie şi educare sunt inadecvate, lipseşte cu desăvârşire colaborarea cu societatea civilă şi instituţiile guvernamentale responsabile cu combaterea traficului, care nu au resurse umane şi logistice eficiente.
„Administrațiile publice trebuie să acorde o atenție corespunzătoare acestei probleme”, este de părere Ciprian Blejan.
Soluţiile?
Judeţul Bihor are nevoie în primul rând de centre cu personal calificat şi cu logistică eficientă pentru tratarea consumatorilor minori şi majori deopotrivă, unde victimele să beneficieze de sprijin medical, psihologic și social, de oportunități de educație şi formare profesională.
„Alături de organizațiile neguvernamentale şi sectorul privat, Consiliul Judeţean Bihor trebuie să se implice activ în găsirea soluţiilor pentru înfiinţarea şi finanţarea acestor centre, pentru dezvoltarea unor programe eficiente de prevenţie, de combatere a traficului, pornind chiar de la protejarea unităţilor de învăţământ şi a zonelor frecventate de copii şi tineri. Este necesară o mobilizare generală a autorităților publice, a societății civile și a cetățenilor pentru a combate acest flagel care distruge vieți și afectează grav viitorul județului nostru. Doar prin implicare și acțiune concretă vom putea salva Bihorul de sub asediul drogurilor!”, susţine Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia CJ Bihor.
Sunt convins că pot contribui semnificativ la dezvoltarea județului Bihor. Am o viziune clară pentru viitorul județului nostru și sunt determinat să implementez proiecte concrete și eficiente care vor îmbunătăți calitatea vieții tuturor cetățenilor.
Vă invit să vă alăturați echipei mele și să construim împreună un Bihor mai prosper, mai modern și mai unit!
Bihorul RENAȘTE!
(advertorial AUR)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.