A opta ediție a festivalului gastronomic „D’ale porcului” și prima după ridicarea restricțiilor provocate de pandemia de Covid-19, desfășurată sâmbătă în parcarea ERA Park din Oradea, are și laureați.
Juriul format din bucătari pricepuți a decis că cele mai bune bucate din carne de porc le-a făcut echipa din Valea lui Mihai, pe locul 2 s-a clasat cea din Oșorhei, iar pe 3 cea din Tulca.
Totodată, s-au acordat premii și pentru câteva categorii aparte. Cea mai bună pălincă a fost desemnată cea din comuna Nojorid, cei mai buni cârnați au fost cei făcuți de localnicii din Tulca, iar cei mai buni caltaboși cei din Pomezeu. Comuna Sânnicolau Român a câștigat premiul pentru cel mai bun toroș.
În plus, orașul Valea lui Mihai a câștigat un premiu pentru produsele locale expuse, iar comuna Oșorhei premiul de popularitate, după numărul de porții de mâncare vândute în timpul festivalului.
Chiar dacă s-a încheiat competiția gastronomică, „D’ale porcului” continuă duminică, în același loc, cu un târg de produse locale din Bihor.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.