URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Mai 2024, 13:45

Caz înfiorător în județul Dolj: Un adolescent și-ar fi înjunghiat și strâns de gât verișoara de doi ani. Micuța Raisa a fost găsită moartă (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apar detalii oripilante în cazul Raisei, fetița de doi ani și 5 luni din comuna Breasta, județul Dolj, care a fost găsită moartă într-o zonă cu vegetație abundentă. După cercetări, procurorii au stabilit că ea ar fi fost omorâtă de verișorul ei, un adolescent de 15 ani, care, „profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei”, a înjunghiat-o și strâns-o de gât.

Informațiile au fost făcute publice joi, printr-un comunicat trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, după ce autorul a fost reținut. 

„În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocate de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare. În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta”, au precizat procurorii, citați de portalul Stiripesurse.ro. 

Pe hainele suspectului principal a fost găsit sângele fetiţei, astfel procurorii spun că minorul de 15 ani i-a aplicat mai multe lovituri, probabil cu un cuțit, și a strangulat-o. 

„Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta. Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieşit că minorul Codreanu Nicolas Masi, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta, datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil”, se mai arată în informarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 

Băiatul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Antena 3 CNN, care citează surse judiciare, spune că adolescentul și-ar fi recunoscut, până la urmă, fapta. 

Micuța Raisa Maria a fost găsită moartă, marți, într-o râpă situată la aproximativ 400 de metri de casa din fața căreia a dispăruse cu o zi înainte. Cadavrul prezenta urme de violență.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@unu
Voi idiotii mistici si comunistii aveti mai multe lucruri in comun decat vrei sa recunosti. Principalul lucru pe care il aveti in comun este foamea dupa bani si putere, functii de stat si clerice. Astia sunteti. Si monarhia e la fel ("unsii lui d-zeu"). Paraziti care se casatoresc intre ei, sa nu se piarda averile si pe cat posibil sa nu se razboiasca intre ei. Aliantele de famile ale parzitilor monarhisti sunt bine cunoscute. Isi predau functiile, bani si privilegiile unii altora, cu de la ei putere, catarati pe spatele "prostimii".
Postat 31 Mai 2024, 05:47 de TheSolarConnection
@ unu, idiotule mistic, obraznic
Dupa ce ca intri cu aberatii mai si insulti. Mai mult, minti de fata cu toti. Este caracteristic pt un idiot mistic. Nu sunteti mai buni ca si comunistii, nici ei ca si voi. De fapt aveti cam aceleasi origini. Eu am argumentat cu exemple din mitul biblic si din viata. Tu in lipsa argumentelor insulti idiotule mistic, mincinos, obraznic. Mai vrei sa fii tratat si cu respect ?!? No way!
Postat 31 Mai 2024, 05:30 de TheSolarConnection
Stau pe un nor si can't la harpă :::))))
Nu are nicio treabă religia cu acest eveniment nefericit. Dar in schimb ILIESCU are treabă cu asta , el a fost mentorul libertății dupa comunism, el trebuia sa se asigure ca toți Românii indiferent de origine, rasă, culoare sau religie toți trebuia sa faca școală, adică educație. Și uite așa avem 3 generații de de-generați, pt că ILIESCU a vrut sa țină puterea cu Moscova, împreună cu Roman, Stanculescu si Cozma. Era mai simplu să il aducă pe rege înapoi, dar nu!! ILIESCU a vrut puterea totală. Si uite așa am ajuns de toată P××@
Postat 30 Mai 2024, 22:35 de Sandu2100
comunismul ateist a ucis mai multi oameni decat toate religiile lumii la un loc
si iti place sa insulti :)
Postat 30 Mai 2024, 22:03 de unu
@unu - idiotule mistic, ignorant, in acelasi timp si obraznic
Religia judeo-hrestina ascunde dupa cuvandul Dumnezeu, D-zeu, (Dominus Dei), zeii tribali ai semitilor: Elohim, Eli, Sabaot si Yahve, tradus Dumnezeu de catre teologii hrestini. Biserica reprezinta o societate economica rentabila. Dorinta de a smulge cat mai multi bani de la populatie este evidenta. Nici un individ nu se poate considera hrestin, daca nu recunoaste caracterul divin si adevarat al bibliei (vechiul si noul testament, evangheliile). Orice inexactitate sau imoralitate din aceste scrieri le descalifica de pretinsul caracter revelat si divin. Sunt multe falsuri si imoralitati in aceste scrieri. Cei dornici sa cunoasca pot sudia aceste scrieri. Eu le-am studiat, prin urmare lucrez doar cu materialul clientului. Sute de milioane de oameni nevinovati au murit de-a lungul istoriei, si mor incontinuare, cu dreptatea in mana si ochii atintiti spre cer in speranta unei interventii divine. Nici un zeu al vreunei religii nu a intervenit in apararea celor slabi, neputinciosi, nevinovati. Conform idiotilor mistici, si liberului lor arbitru, victimele nu au dreptul la "liberul arbitru", pt ca nu se pot apara. Doar calaii au acest drept! Asadar, misticule prost, ignorant-obraznic apuca-te de studiu inainte sa te arunci la comententarii.
Postat 30 Mai 2024, 20:23 de TheSolarConnection
@unu - aiuritule mistic
Vorbesti de liberul arbitru al calailor ? Si ce vina au victimele ? Ele nu au dreptul la "liberului arbitru", aiuritule mistic ? Ele nu au dreptul sa traiasca, sau sa nu fie violate, jefuite, batute, etc ? Majoritatea covarsitoare a victimelor (copii, femei, varstnici, adulti) nu se pot apara de ucigasii, violatorii, abuzatorii, hotii care le fac rau, ii omoara! Conform aberatiilor tale mistice, zeii tai religioasi, "stapanii Universului", nu le dau victimelor dreptul la liberul arbitru. Si fiind ca tot ai adus vorba de biserica (judeo hrestina in cazul de fata), insasi dogma ei este una misogina, discrimiatorie. Textul evanghelic e cat se poate de clar:Femeia este consideratainferioara si nedemna de a sta intre barbati! Femeile nu pot intra in altar. Ele trebuie sa intre in biserica pe usa din spate, iar fetitele nou nascute nu sunt botezate cu acelasi ritual. Avem de-a face cu o salbaticie specific asiatica in care femeia este considerata impura si inferioara barbatului. Pana la hrestinare strabunii europenicunosteau matriarhatul FEmeia era respectata ca mama, sotie, sora, etc. Ea era egala barbatului in toate, putand participa si la lupte. Dupa hrestinare, femeile europene au primit acelasi tratament ca si cele asiatice, adica au fost tratate ca si fiinte inferioare. La fel este si la islamici, foarte activi si ei in Europa. In loc sa pacifice omenirea, religiile o dezbina si o contrapun in numele unor zei abominabili inventati de oameni salbatici. Iata cateva din principalele pacate ale religiilor, motiv pt care sunt impotriva lor. Despre asta este vorba in idiotule mistic, ignorant, obraznic. Parafrazandu-l pe Giordano Bruno, om de stiinta ucis de catolici pt ca le-a demontat minciunile cu privire la lume inconjuratoare "sancta simplicitas, in traducere - "sfanta" prostie, ti se potriveste ca o manusa, ignorantule mistic. Habar nu ai ce inseamna si ce contine dogma religioasa si te arunci la comentarii.
Postat 30 Mai 2024, 18:57 de TheSolarConnection
pentru ca si Dumnezeu iti respecta libertatea, mai mult ca statul, si liberatea face lumea imperfecta si utopia nerealizabila.
tu chiar ai ceva ranchiura pe biserici, nu esti ateu ignorant, ci ateu-misionar. "de ce nu schimba macar gandurile belicoase, imorale ale acestor infractori?" Ptr ca atunci omul nu ar mai avea liber arbitru, si nici libertate morala, divina, naturala. Atunci ai fi doar un robot fara valoare intrinseca, dezumanizat, pe care statul are dreptul sa il deconecteze de la curent. "De ce nu-i fulgera pe infractori..." pentru ca si fii-ta ar muri fulgerata la 3 ani cand te minte prima data. De ce insa nu ai citit stirea si nu accepti ca omul are in sine capacitatea de a face rau, si exista rau in lume? Stiu ca vrei sa traiesti intr-o utopie, o lume perfecta, ceea ce e imposibil... (asta promit si comunistii, si cei care cred ca raul e doar din cauza ca statul nu da destule ajutoare sociale). Capacitatea de a alege sa faci rau e si in tine.
Postat 30 Mai 2024, 18:14 de unu
Typo: Ce fac puzderia de zei ai religiilor
.
Postat 30 Mai 2024, 18:04 de TheSolarConnection
Ce fac puzderia de zeii ai religiilor ?
De ce nu intervin acesti zei in favoarea copiilor care sunt total lipsiti de aparare in fata bestiilor care-i bat, violeaza, maltrateaza, abuzeaza, omoara ? De ce nu intervin in favoarea multimilor cinstite, pasnice, rabdatoare, muncitoare ? De ce nu-i fulgera pe infractori, pe liderii politici care declanseaza razboaie nedrepte in care mor milioane de oameni nevinovati ? De ce nu-i lovesc pe corupti, pe liderii politici care isi bat joc de natiunile lor ? Daca nu-i fulgera/lovesc, de ce nu schimba macar gandurile belicoase, imorale ale acestor infractori ? Pt ca acesti zei nu exista! Acesti zei au fost inventati de catre oameni salbatici si "predicati" ulterior de catre smecheri profitori, care se autointituleza drept "reprezentantii divinitatii pe Pamant", cu scopul de a profita material, in unele cazuri si sexual, de cei/cele pe care pot sa-i/ sa le prosteasca. Bani, putere, influenta, control total asupra credulilor naivi. Acestea sunt scopurile religiilor.
Postat 30 Mai 2024, 15:38 de TheSolarConnection
Nu mai cititi stiri ca asta!!!
Bihoreanul, nu am citit stirea,. doar titlul.. am intrat doar sa va rog sa nu mai publicati asa ceva... e rau pentru toata lumea.. nu va mai stricati ziarul!!
Postat 30 Mai 2024, 15:24 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON