URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 20 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2024, 15:12

Bărbat atacat de urs pe o pășune din Bistrița-Năsăud

Bărbat atacat de urs pe o pășune din Bistrița-Năsăud sursa foto: news.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat a fost atacat de un urs, duminică după-amiază, pe o păşune dintre localităţile Monor şi Batoş din județul Bistrița-Năsăud. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență din acel județ, bărbatul a suferit leziuni în zona capului, mâinilor şi picioarelor.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD este direcţionat de urgenţă spre localitatea Monor pentru a prelua un bărbat atacat de urs (pe păşunea dintre localităţile Monor şi Batoş). Din primele informaţii, bărbatul este conştient, cooperant, prezintă plăgi la nivelul capului şi membrelor superioare şi inferioare”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud, conform StirileProTV.ro

În aceeași informare se mai arată că victima a fost preluată de către aparținători, care au pornit cu autoturism de teren în întâmpinarea echipajului SMURD. „Intervenţia este în dinamică", se mai precizează în mesajul ISU. 

Pe de altă parte, prezenţa unui alt urs a fost semnalată, duminică, la marginea municipiului Bistriţa, pe un traseu amenajat pentru alergare şi ciclism din Pădurea Codrişor. ISU Bistriţa-Năsăud a trimis un mesaj RO-Alert pentru a avertiza persoanele aflate în zonă asupra pericolului, iar un echipaj de jandarmi s-a deplasat în acea zonă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
lectura placuta.
ptr extremistii cu religia eco, care vor sa se mozoleasca cu ursii si viermii, vegani care nu omoara ursii din tara ca planca maicuta sfanta Pamanta-Natura: rad occidentalii de voi cu ambele fese. https://ground.news/article/the-killing-of-a-bear-that-attacked-a-tourist-in-italy-stopped-by-activists-in-romania-they-are-ready-to-receive-it
Postat 20 Octombrie 2024, 21:00 de unu
Sprint
Un bun prilej pt alergători și cicliști de a mari viteza. Antrenament sadea.
Postat 20 Octombrie 2024, 15:56 de Simonette
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON