URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 20 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2024, 20:03

O provocare pentru pofticioșii din România:  Festivalul Cârnaților din Békéscsaba, cu mâncăruri, concursuri și muzică din cele mai bune!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Între 24 și 27 octombrie, Festivalul Cârnaților Csaba vă așteaptă la Békéscsaba, unde tradițiile, gusturile și comunitățile se întâlnesc, la un spectacol cu mâncăruri, concursuri și muzică din cele mai bune. Pe scenă va urca inclusiv îndrăgitul Al Bano...

Primul Festival al Cârnaților Csaba a fost organizat în 1997, iar de atunci, cârnații faimoși din Csaba sunt produși în cantități mari în fiecare an. Dar oare câți cârnați s-au produs până acum? Cât de lung ar fi „un gard de cârnați” înșirat în jurul orașului?

De-a lungul ultimelor aproape trei decenii, un total de 18.500 de echipe au frământat cârnați la festival. Dacă fiecare echipă a făcut în medie 115 metri de cârnați, asta înseamnă până acum 21.275 de kilometri de cârnați, adică  de peste trei ori lungimea hotarului orașului Békéscsaba, care are 70 kilometri.

Între 24 și 27 octombrie, Festivalul Cârnaților Csaba își va deschide din nou porțile, având rădăcini adânci în cultura locală. Cârnatul din Csaba nu este doar un aliment tradițional unguresc, ci și un simbol care unește oameni, familii și prieteni.

„Generațiile au transmis unii altora secretele preparării cârnaților, pe care le păstrăm și le îngrijim și astăzi”, explică Ilona Győri Hégelyné, directorul festivalului.

Cert este că, în timpul festivalului, oricine va avea ocazia să experimenteze această experiență specială, să participe la concursurile de preparare a cârnaților și să descopere rețetele tradiționale.

Dar festivalul nu este doar despre cârnați. Este un eveniment comunitar, unde toată lumea poate găsi un program care să-i placă. Pe lângă târgurile de meșteșuguri, spectacolele culturale și programele pentru copii, oferta muzicală este bogată, garantând o atmosferă veselă și amintiri de neuitat.

Anul acesta, pe scenă vor urca artiști celebri, datorită sprijinului Băncii MBH, printre care Róbert Szikora și R-GO, Valmar, starul internațional Al Bano, György Korda și Klári Balázs, Bagossy Brothers, Desh, T.Danny, Tamás Horváth și mulți alții. Ei se vor asigura ca fiecare moment de distracție să fie memorabil.

Vizitatorii Festivalului Cârnaților Csaba se pot întâlni cu prieteni vechi, se pot forma noi prietenii și putem sărbători împreună tot ceea ce avem în comun.

Vă așteptăm, așadar, cu drag la Festivalul Cârnaților Csaba! Oare anul acesta vom reuși să adăugăm încă un cerc la „gardul de cârnați”?

Biletele sunt deja disponibile online pe csabaikolbaszfesztival.hu, unde găsiți și multe alte informații despre festival, inclusiv o versiune în limba română.

Dar este bine de știut că în unele localități românești de la graniță agenții de turism organizează și excursii de o zi la festival, dat fiind că Békéscsaba nu este deloc departe. Oricum ați veni, important e să știți că veți fi bine primiți!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON