URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2024, 13:26

Au explorat viitorul AI: Tineri orădeni au descoperit cum ar putea arăta joburile lor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 70 de tineri orădeni, elevi de la mai multe școli locale și studenți ai Universității din Oradea, au participat la Career Camp 2024, un eveniment de o zi menit să îi ajute să-și descopere viitorul profesional.

Tema taberei a fost inteligența artificială (Explore Your AI Future – Explorează viitorul AI), tinerii aflând cum ar putea ea să le influențeze cariera.

„Organizatorii și-au propus să ofere tinerilor nu doar informații teoretice, ci și oportunități practice de a înțelege cum pot integra AI-ul în dezvoltarea lor profesională. Evenimentul a fost structurat în ateliere interactive și un panel de discuții care au explorat impactul AI asupra diverselor domenii de activitate”, a transmis Asociația Pro Time-R, organizatoarea evenimentului care a avut loc sâmbătă la Incubatorul de Afaceri - Cresc Oradea Mare.

Tinerii au participat la ateliere susținute de specialiști ai domeniului. De exemplu, Mirela Mărcuț, de la Transilvania IT Cluster, le-a spus „Cum să devii prieten cu AI-ul”, adică cum să utilizeze AI pentru a dezvolta soluții inovatoare, fie că vorbim despre educație, sănătate sau afaceri, David Achim de la Asociația Make IT in Oradea a captat atenția tinerilor cu un atelier despre modalitățile prin care pot câștiga bani online, un subiect de maxim interes pentru noua generație digitală, iar de Flaviu Porojan de la Fundația Crefop a ținut atelierul „Arhitecții carierelor în era AI”, prin care a oferit o privire profundă asupra modului în care tehnologiile avansate pot influența deciziile de carieră.

În paralel, Carmen Toie și echipa ei de la compania Celestica au susținut sesiunea „Future Ready”, axată pe pregătirea tinerilor pentru provocările pieței muncii în era digitală. De asemenea, entuziaștii roboților au avut ocazia să se familiarizeze cu programarea de bază a roboților de luptă Sumo, grație unui atelier condus de Clubul RoboManiacs, oferindu-le participanților o experiență practică și distractivă.

Punctul culminant al zilei a fost panelul de discuții „Influența AI în carierele viitorului” unde experți și tineri, moderați de profesorul universitar Emanuel Tundrea de la Universitatea Emanuel, au dezbătut cum va transforma inteligența artificială industrii întregi și cum pot fi pregătiți tinerii pentru acest viitor. Invitații dezbaterii au fost Ioana Rus (Prime Dash), Roman Baran (Astor Mueller), Mihaela Radu (consilier în carieră), Lucian Martin (Celestica) și Sabin Chirilă (Global Logic). Printre altele, specialiștii au discutat despre transformarea digitală a pieței muncii, etica în AI și impactul social sau adaptarea omului în era AI.

„Evenimentul a subliniat încă o dată misiunea Career Camp: de a inspira tinerii și de a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a reuși în era digitală. Cu siguranță, următoarea generație de profesioniști va fi una pregătită să exploreze și să profite de oportunitățile oferite de inteligența artificială”, au concluzionat organizatorii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5865 RON
  • 1 EUR = 4.9724 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON