URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2024, 18:55

Alertă maximă în județul Satu Mare: Ucraineni înarmați au trecut ilegal în România după ce au atacat polițiști de frontieră (VIDEO)

Alertă maximă în județul Satu Mare: Ucraineni înarmați au trecut ilegal în România după ce au atacat polițiști de frontieră (VIDEO) foto: presasm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost alertă maximă în județul Satu Mare, vineri după amiază, după ce ucraineni înarmați au trecut ilegal în România, atacând polițiști de frontieră și luându-le armele și muniția. Poliția din județul vecin a instituit filtre peste tot.

Potrivit portalului PresaSM.ro, inițial autoritățile transmiseseră că trei persoane ar fi pătruns pe teritoriul țării noastre, acestea făcând parte dintr-un grup care ar fi atacat o patrulă din țara vecină. ”Omologii din Ucraina au fost cei care au anunțat frontieriștii sătmăreni cu privire la incident”, scrie sursa citată.

Ulterior, autoritățile au anunțat că ar fi vorba despre două persoane, care s-au făcut nevăzute.

Pentru căutarea celor doi fugari, numeroase echipaje de jandarmi și polițiști, inclusiv „mascați” au făcut verificări pe drumurile din Satu Mare. În misiunea de căutare au fost implicate și elicoptere.

„Din păcate, există un risc real ca fugarii să se angajeze în luptă și să deschidă focul asupra forțelor noastre de ordine”, scria PresaSM.

Sursele BIHOREANULUI spun că în județul Bihor nu au fost instituite filtre.

Primul fugar a fost prins în cursul după amiezii, iar cel de-al doilea în cursul serii, în jurul orei 20.

Misiunea de căutare s-a încheiat, scrie PresaSM.ro, precizând că autoritățile au găsit și o armă care ar fi fost sustrasă de la grănicerii ucraineni.

„Aceasta nu are încărcător și muniție și a fost găsită la aproximativ 600 de metri de linia de frontieră, pe direcția localiății Tarna Mare. Ulterior, autoritățile ucrainene ne-au informat că au găsit pe partea lor încărcătorul și muniția aferente armei”, a transmis Poliția de frontieră.

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care cei doi ucraineni au recurs la acest gest, „dar ar fi cerut azil politic autorităților române”.

Potrivit presei, circa 11.000 de ucraineni au traversat ilegal frontiera cu România pentru a evita mobilizarea, după declanșarea invaziei ruse din Ucraina.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Atrntie!
Sa nu ne trezim ( cu ocosagurile noastre) in conflicte de tot felul, si la urma antrenati intr-un conflict cu rusii (sa inlocuim ucrainienii morti)
Postat 17 August 2024, 12:28 de Piranda
Grănicerii ucraineni au spus adevărul doar pe jumătate.
Haiducii ăștia sunt din trupele AZOV, retrase în Kiev pentru apărarea perimetrului capitalei Ucrainei. Rușii au ocupat aeroportul militar unde, în proximitatea Kievului, erau o parte a avioanelor F16 recent aduse. Haiducii ăștia au priceput dintr-una că s-a terminat cu vrăjeala, din moment ce trupa de comedie a lui Zelensky a ordonat acestor trupe Azov să se grupeze la invadarea Rusiei pe la Kursk, conform scenariului creat de CIA și MI6, în vederea echilibrării negocierilor de pace reîncepute încă din luna mai a acestui an. Azovienii au înțeles că ei vor fi "de sacrificiu" și că blatul euro-atlantic cu Kremlinul îi va duce la o moarte inutilă. Așa că, mulți din acele batalioane, regrupate după pierderile liniei frontului către Kiev, au evadat. Ăștia ajunși la noi nu au vrut să moară de glonț sau să fie prinși de ruși care i-ar fi deportat prin Arctica, așa că au preferat soluția limită de a trece granița în România, care-i aliată cu salvatorii occidentali. Nici nu-i interesează altceva decât să nu fie trimiși înapoi la origine. Ghinion.
Postat 17 August 2024, 11:20 de KP
Fug săracii de război
Decât carne de tun pe front si-au încercat norocul în România.
Postat 16 August 2024, 20:50 de CivisUlpianum
au veniit ucraniacii sa fure mamaliga la Dacii Liberi
nu e nevoie de panica,e mamaliga ptr toti,dar doar pana la alegeriile din novembre in USA,dupa aceeea va fi complicat sa ajungi la mamaliga!
Postat 16 August 2024, 19:59 de florea
si marmota invelea ciioxolata
parabole marca PNL .au fost doar niste drogati pe care garda de frontiera nu a rreusit sa ai prinda.nu inflamati spiritele!
Postat 16 August 2024, 19:24 de florea
asa treaba........
Asta e doar inceputul. Faceti donatii: arme si bani! Doar bine ne-au facut ucrainienii noua! Hai "slavarii"!!!
Postat 16 August 2024, 19:09 de CFlorin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON