URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2024, 13:52

Accident cu trei mașini, în cartierul Prima Universității din Oradea. Locatarii au cerut în zadar limitatoare de viteză (FOTO)

Accident cu trei mașini, în cartierul Prima Universității din Oradea. Locatarii au cerut în zadar limitatoare de viteză (FOTO) sursa foto: cititor eBihoreanul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un accident în care au fost implicate trei mașini s-a petrecut marți, în prima parte a zilei, într-o intersecție din cartierul Prima Universității din Oradea, evenimentul rutier fiind semnalat BIHOREANULUI de o locatară care spune că oamenii din zonă au solicitat fără succes instalarea unor limitatoare de viteză, de tip speed-bumper. 

„Locatarii se roagă de Primarie și de Poliția Rutieră de ani de zile să pună limitatoare de viteză (speed-bumps) în cartier pentru că sunt extrem de mulți copii și se circulă pe aici cu o viteză infernală, fiind un drum perfect drept… În dimineata de 30 iulie, doi și-au facut praf masinile după ce un BMW nu s-a oprit la STOP și a iesit cu viteză în strada principală, iar Fordul nici el nu circula cu 30 km/h asa cum este legal în zonă… Este trecerea unde zilnic trec 100 de copii…”, a scris orădeanca în sesizarea trimisă BIHOREANULUI

Evenimentul rutier a fost semnalat la numărul de urgență 112 în jurul orei 11, a confirmat, pentru BIHOREANUL, agent șef Alin Laza, de la biroul de presă al IPJ Bihor. „S-a petrecut la intersecția străzii Lavandei cu strada Trandafirilor. Au fost implicate trei autoturisme, iar o persoană a fost transportată la spital pentru investigații medicale”, a precizat acesta. 

Potrivit orădencei care a reclamat situația, locuitorii cartierului au cerut fie prin Oradea City Report, fie prin adrese scrise instalarea limitatoarelor de viteză.

Astfel de solicitări se analizează de către Comisia de circulație, care funcționează în cadrul Primăriei Oradea și cuprinde și reprezentanți ai Poliției Rutiere, și ai OTL, dar unele se resping pentru că afectează fluența circulației. 

„Am avut, într-adevăr, solicitări pe zona aceea pentru montarea de limitatoare de viteză, dar s-au avizat negativ. În urma analizei, membrii comisiei au luat această decizie. S-a considerat că, pentru transportul urban și pentru o fluență a circulației, nu sunt necesare. Din câte știu, s-au pus acolo, în schimb, indicatoare suplimentare cu limita de viteză”, a spus, la solicitarea BIHOREANULUI, Sebastian Marchiș, directorul tehnic al Primăriei Oradea. 

Când i-a fost semnalat accidentul de marți, acesta a spus: „Accidente sunt și pe centură. Neatenția e neatenție”. El a adăugat că „de obicei, pe fiecare stradă, după ce o asfaltăm, se solicită limitatoare de viteză”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Bolojan de vină
Si mai striga alți ca avem 300 de străzi neasfaltate ::::))) dacă nu era asfaltată strada aia in mandatul lui Bolojan, nu era accidentul :::)))) sper ca Madar nu și-a șters contul :::::))))
Postat 01 August 2024, 00:15 de Sandu2100
Cauza
80% dintre bihoreni n-ar trebui să dețină permis de conducere
Postat 30 Iulie 2024, 19:27 de Maikeltroll
cat de masochist sa fiisa vrei sa traiesti in oradea
eu prrefer sa fac safari in africa cand am nevoie de adrenalina ,ptr ca orataniile acolo sunt totusi previzibile ca si comportament
Postat 30 Iulie 2024, 16:59 de florea
si nu avem destituiri?
la asemeenea incidente grave sa nu avem destituiri?
Postat 30 Iulie 2024, 16:56 de florea
comisie care trebuie sa fie ptr siguranta
"Am avut, într-adevăr, solicitări pe zona aceea pentru montarea de limitatoare de viteză, dar s-au avizat negativ."
Postat 30 Iulie 2024, 16:54 de florea
cum raspund liberalii la masacre:
"Din câte știu, s-au pus acolo, în schimb, indicatoare suplimentare cu limita de viteză”, a spus, la solicitarea BIHOREANULUI, Sebastian Marchiș, directorul tehnic al Primăriei Oradea. "Când i-a fost semnalat accidentul de marți, acesta a spus: „Accidente sunt și pe centură. Neatenția e neatenție”. El a adăugat că „de obicei, pe fiecare stradă, după ce o asfaltăm, se solicită limitatoare de viteză”.
Postat 30 Iulie 2024, 16:52 de florea
@marchis
intrebam noi, pentru ca ebihoreanul nu are voie fiind ziar de casa.
Postat 30 Iulie 2024, 14:50 de Traian
@ marchis
si atunci daca tot se produc accidente peste tot, de ce pe unele strazi se pun limitatoare ? care sunt criteriile inafara de influcente / interese si cine locuieste in zona ? pe strada paralela cu peta in cantemir de ce s-a montat totusi ? cine locuieste in zona? e din pnl sau e tehnocrat din primarie ?
Postat 30 Iulie 2024, 14:48 de Traian
Camere fixe
Obligatoriu montate camere fixe cu radar în tot orașul, mai ales în zonele recent reabilitate (Nufărul, Cantemir, Aradului). Așa s-ar potoli animalele care circulă cu mult peste limita legală. Un exemplu clar este Cantemir - Nufărului.
Postat 30 Iulie 2024, 14:30 de xcpdq
Efectul sensului giratoriu
De cand avem sens giratoriu si in spatele blocului, romanul nu mai stie sa acorde prioritate intr-o intersectie.
Postat 30 Iulie 2024, 14:24 de IrinaLoghin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON