URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Decembrie 2022, 21:00

300 de kilometri de piste pentru bicicliști în Bihor. Proiectul ar putea fi finanțat din bani europeni

300 de kilometri de piste pentru bicicliști în Bihor. Proiectul ar putea fi finanțat din bani europeni foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleșii bihorenilor din Consiliul Județean au aprobat vineri, în unanimitate, propunerea conducerii administrației județene de a depune spre finanțare, până pe 11 decembrie, un proiect pentru amenajarea de piste pentru bicicliști în Bihor, Alba și Cluj.

Proiectul ar urma să fie finanțat prin PNRR, mai precis printr-un program de amenajare în întreaga țară a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice, o condiție de bază pentru eligibilitate fiind continuitatea de cel puțin 150 km a pistelor pentru bicicliști.

„Conform ghidului de finanțare, sunt eligibile consiliile județene și Apele Române. În baza înțelegerii pe care am făcut-o cu colegii de la Apele Române, dânșii au depus un proiect în zona de nord a județului Bihor, unde au rambleuri de diguri în zona Valea Ierului – Barcău. Consiliul Județean Bihor a pregătit un proiect pe două direcții. O direcție înspre județul Alba, pe rambleul liniei de cale ferată de la Cordău către Holod, urmând apoi drumurile județene, și cealaltă direcție înspre Cluj, pe Valea Crișului Repede, urmând digurile Hidroelectrica și drumurile județene din zonă”, a precizat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Administrația județeană intenționează să amenajeze în Bihor 338 de kilometri de piste ce vor traversa 35 unități administrativ-teritoriale, partenere în proiect, traseul total care va străbate cele trei județe - Bihor, Alba și Cluj - urmând să aibă 780 de kilometri.

Nu este primul parteneriat cu aceste județe, anul trecut fiind încheiat un acord între cele trei consilii județene pentru dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni, prin care cele trei părți au convenit să realizeze mai multe obiective de interes comun.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Roger
Poate calea aia ferată o sa coste 1mld, o sa fi de-acord sa plătești din taxele tale?? Sau o sa comentezi aiurea dacă se face, ca tu nu ai bani , ca esti sărac, taxe mari etc, dar ai bani net și electricitate pt smartphone că sa comentezi ::::))))
Postat 11 Decembrie 2022, 00:53 de Sandu2100
Hahahahaha
Nu sunt in stare să pună rasteluri pt biciclete în Oradea , ca să "parcheze" și bicicliștii in zone ca Republicii și Vasile Alecsandri. Sau la muzee sau alte instituții publice. Sau unde sunt wc-uri publice (câte mai sunt și astea). Nu sunt in stare să facă piste care să se continue una pe alta. Dacă le fac prin păduri și pe dealuri cu ce ajunge biciclistul acolo? Are infrastructură? Se va circula cu orice fel de bicicleta sau doar cu cele pt trasee montane? Despre ce vorbim noi aici? PNRR! Plan de reziliență!!! REZILIENȚĂ! Puneți mâna pe un dicționar și vedeți despre ce e vorba!!!!!!!!!
Postat 10 Decembrie 2022, 23:53 de Dinu29
..........
Acuma pe bune.In loc sa caute o soluție pt acea linie ferată spre Holod ca sa devina operațională ei vor pe ea pista de bicicleta.Nebuni.Dc se face ceva cu acea porțiune unde se tot duce dealul aia ar putea fi o linie utila,chiar și dc băgăm pe ea o mocănița sa fie ceva turistic sau să facă un proiect european care să aibă în componența și două trei garnituri de tren pe hidrogen sa fie verde.Pista de bicicleta?! Nu e ok.
Postat 10 Decembrie 2022, 15:46 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON