URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Octombrie 2024, 20:21

18 spectatori au acuzat stări de greață și leșin la Opera din Stuttgart, după ce au văzut spectacolul „Sancta”, cu sex, sânge și scene de tortură (VIDEO)

18 spectatori au acuzat stări de greață și leșin la Opera din Stuttgart, după ce au văzut spectacolul „Sancta”, cu sex, sânge și scene de tortură (VIDEO) Imagine din spectacolul „Sancta” (sursa foto: staatsoper-stuttgart.de / Matthias Baus)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mai puțin de 18 spectatori ai Operei de Stat din Stuttgart au avut nevoie de îngrijiri medicale, acuzând stări de greață și de leșin, după ce au asistat la reprezentații ale spectacolului controversat „Sancta”, relatează Stuttgarter Zeitung, citat de Blick.

Spectacolul de operă și coregrafie cuprinde sex lesbian nesimulat, scene ce reprezintă tortura - mai mulți dansatori fiind „crucificați” pe un perete -, mult sânge real și fals, călugărițe dezbrăcate mergând pe role și o scenă în care se fac live piercinguri.

Sebastian Ebling, purtătorul de cuvânt al Staatsoper Stuttgart, a spus că după prima reprezentație opt persoane au avut nevoie de îngrijiri din partea personalului din serviciului pentru vizitatori, iar după a doua reprezentație, 10 persoane au necesitat îngrijiri. Unele dintre aceste persoane au leșinat, iar trei au avut nevoie de intervenția unor medici.

Spectacolul Sancta este creat de coregrafa austriacă Florentina Holzinger și a stârnit controverse și critici, inclusiv din partea episcopilor catolici din Salzburg și Innsbruck.

În prezentarea oficială, despre „Sancta” se spune că prezintă „o nouă și radicală viziune asupra ritualului Sfintei Liturghii” și explorează spiritualitatea, credința, sexualitatea și durerea, rușinea și eliberarea.

Potrivit autoarei, piesa explorează într-un mod provocator corpul feminin și include cascadorii dureroase. Spectacolul, o poveste a unor călugărițe, inspirată dintr-o operă scrisă în 1920 și numită „Sancta Susanna”, prezintă scene explicite de sex între femei, face referire la diverse ritualuri creștine, cum ar fi liturghia, și denunță opresiunea sexuală.

Anterior, creatoarea spectacolului, Florentina Holzinger, a sugerat că „Sancta” nu își propune să batjocorească biserica, ci să exploreze paralele între instituția conservatoare și practicile erotice BDSM, conform The Guardian

Directorul Operei din Stuttgart, Viktor Schoner, a explicat că Sancta urmărește să testeze limitele artei și să provoace spectatorii. „Explorarea granițelor și depășirea lor a fost întotdeauna o sarcină centrală a artei”, a transmis Schoner.

Spectatorii au fost avertizați anterior că reprezentația include scene de sex explicit, violență sexuală, sânge real, piercinguri. În plus, se folosesc efecte stroboscopice și tămâie, iar spectacolul este recomandat publicului dispus să experimenteze noi forme de artă, fără rețineri.

În ciuda incidentelor, Opera de Stat din Stuttgart a anunțat că nu va modifica programul celor cinci reprezentații rămase ale spectacolului Sancta. De altfel, vestea că unii spectatori au întâmpinat probleme medicale nu pare să fi afectat în vreun fel vânzările de bilete, căci toate cele cinci reprezentanții rămase la opera de stat din Stuttgart sunt sold out, la fel și două programate să aibă loc în Berlin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Riviera
Apari in poze cu sânge :::::))))
Postat 11 Octombrie 2024, 22:54 de Sandu2100
La opera la opera ce mai capodopera....
Apai știu ca si-au provocat la loc comanda spectatorii. Ar fi bine sa închirieze o Ambulanta la reprezentațiile "capodoperei."
Postat 11 Octombrie 2024, 22:12 de Simonette
Dusi cu capul
Cat de dezaxat sa fii ca sa pui in scena un astfel de "spectacol" ?!? Nici cei care s-au dus acolo sa vada mizeria asta, nu sunt tocmai 100%.
Postat 11 Octombrie 2024, 20:40 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON