URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Octombrie 2024, 17:52

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fotografiat în cabinet cu sume de bani pe birou (FOTO)

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fotografiat în cabinet cu sume de bani pe birou (FOTO) foto: G4Media.ro
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fotografiat în cabinet cu sume de bani pe birou (FOTO) foto: G4Media.ro
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fotografiat în cabinet cu sume de bani pe birou (FOTO) foto: G4Media.ro
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fotografiat în cabinet cu sume de bani pe birou (FOTO) foto: G4Media.ro
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fotografiat în cabinet cu sume de bani pe birou (FOTO) foto: G4Media.ro
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, fotografiat în cabinet cu sume de bani pe birou (FOTO) foto: G4Media.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au apărut primele imagini cu fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, protagonist al unui dosar de corupție deschis de DNA, în timp ce se afla în cabinetul său cu diverse sume de bani pe birou.

În fotografiile depuse la dosarul trimis de DNA la Parlament pentru ridicarea imunității și publicate de G4Media.ro, Tătaru apare stând la birou și chiar pare că primește de la un cetățean bancnote de 200 de lei și 100 de lei, printre hârtii.

Una dintre imagini îl arată pe PNL-ist în timp ce explică, în timp ce pe laptopul închis sătau două bancnote, una de 200 și alta de 100 de lei.

Porcurorii DNA au început urmărirea penală în cazul fostului ministru, care a respins categoric acuzațiile, conform G4Media.ro.

Sursa citată precizează că Ministerul Justiţiei a transmis la Parlament o scrisoare referitoare la cererea de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare privindu-l pe deputatul Nelu Tătaru.

Potrivit unui comunicat al DNA, fostul ministru este suspectat de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

„În perioada 03 aprilie 2024 - 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, arată informarea procurorilor anti corupție.

Fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei de Covid-19, martie - decembrie 2020, Nelul Tătaru este în prezent președintele organizației PNL Vaslui și fusese desemnat pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare.

G4Media notează că la perchezițiile efectuate de către DNA Iași la spitalul din Huşi unde lucrează Nelu Tătaru ca medic chirurg ar fi fost găsite și înregistrări video care îl prezintă pe fostul ministru în timp ce ar lua mită.

Situaţia medicului a generat reacţii în cadrul PNL. Bihoreanul Vasile Blaga, acum preşedinte interimar al PNL Timiş, a declarat joi că Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare. Blaga a amintit că, într-o situaţie similară, în 2016, el şi-a dat demisia din funcţia de co-preşedinte al PNL după ce a fost anchetat de procurori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
:::::))))))
E bine ca a mai scăzut nivelu șpăgilor, dacă are nevoie de 2 ouă pt omletă se accepta, se accepta si dacă are nevoie de 2 ouțe pt nevastă, cu condiția sa fie buna ::::))) Nu-i problemă ca e " TRADITIONAL " nu se uită KENT-ul sau BT-ul ::::::))))) zice ca deschide uși ::::)))) Dar sper sa fie de " FER " forjat, ci gratii decorative.
Postat 11 Octombrie 2024, 19:30 de Sandu2100
Modus operandi
Cea mai toxica infectie este banul cistigat usor, de preferabil fara nici un efort. Odata luat virusul, nu are leac. E o forma de vampirism. Viata nu are nici un farmec daca nu ajungi intr-o pozitie in care banii sa curga spre tine, sa nu stii ce sa-ti mai doresti ca sa-ti ostoiesti foamea din git cu care te-ai nascut.
Postat 11 Octombrie 2024, 19:05 de excalibur
richard
Sunt salarii decente in sistemul medical public. Acest inculpat avea si alte surse de venit. Are si farmacie. :) Bine, nevasta-sa are farmacie. Politician, cu salariu aferent... Avea destui bani, dar tot s-a lacomit. Lacomia il distruge pe om.
Postat 11 Octombrie 2024, 18:41 de TheSolarConnection
da
Cati doctori de la privat au fost prinsi ca au luat mita ? niciunul ! de ce ? pentru ca se plateste clar la receptie . Solutia pentru spaga din sistemul public de sanatate ? privatizati toata sanatatea ! Si asa se va termina sigur cu spaga .
Postat 11 Octombrie 2024, 18:35 de richard
Lacomia bat-o vina
Iata unde te aduce lacomia. Nu s-a multumit nici asta cu ce avea. Si avea destul.
Postat 11 Octombrie 2024, 18:30 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON