Ministerul Educației a publicat sâmbătă o informare referitoare la simularea examenului de bacalaureat, care se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ, cu participarea a peste 146.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a (seral/frecvență redusă). Probele scrise vor debuta luni, 4 martie, cu cea la limba și literatura română.
„Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română - proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) - proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie - probele E) c) și E) d)”, se precizează în comunicatul ministerului.
În Bihor, vor fi 50 de centre de examen pentru 4056 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a, potrivit unui comunicat trimis de Inspectoratul Școlar Județean. Totodată, în județ vor susține probele în condiții speciale 15 elevi.
Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată, subiecte.edu.ro.
Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 „și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral”.
Notele nu se trec în catalog. Totuși, reprezentanții ministerului precizează că, „la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog”.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.