URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Martie 2024, 19:33

Ziua Meseriilor, sărbătorită la Liceul Tehnologic nr. 1 din Oradea. Elevii au arătat că se pricep să gătească, să planteze flori, să coafeze ori să zugrăvească (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii cu cerințe educaționale speciale care învață la Liceul Tehnologic nr. 1 din Oradea au arătat luni, când la școala lor s-a sărbătorit Ziua Meseriilor, că ar putea deveni bucătari, hairstiliști ori zugravi pricepuți.

Activităţile de Ziua Meseriilor - sărbătorită anual în 11 martie - au început la ora 10, în sala festivă a liceului, unde mai mulţi invitaţi au vorbit despre importanţa includerii persoanelor cu CES pe piaţa muncii.

„Bucuria mea de a fi la acest liceu a fost dublată de faptul că elevii sunt copii cu nevoi speciale, care au şansa de a învăţa o meserie care-i va ajuta să se integreze pe piaţa muncii şi, implicit, în societate. Am întâlnit tineri interesaţi de a deveni foarte buni în domeniile alese: alimentaţie publică, frizerie, mecanică, horticultură, construcţii", a spus Florica Cherecheş, una dintre invitatele şcolii și fostă membră a Camerei Deputaților.

La eveniment au mai participat inspectorul şcolar general Horea Abrudan, şeful Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Bekesi Csaba, şi reprezentanți ai unor companii ca Plexus, Construcţii Erbaşu şi Vanghelis Prod Impex, care oferă locuri de muncă în domenii pe care elevii licelui le studiază.

De asemenea, au fost prezenți elevi şi profesori de la alte centre de educaţie incluzivă din Oradea şi din Bihor.

După discursuri, cei prezenţi în sala festivă au fost invitaţi la mai multe ateliere organizate de elevii liceului, unde aceştia şi-au arătat îndemânarea.

Unii dintre ei au gătit clătite şi fursecuri, alţii au plantat flori, iar un grup de fete și băieți au arătat că se pricep la realizarea de coafuri. Tot de Ziua Meseriilor, mai mulţi adolescenţi au zugrăvit o sală de clasă.

Liceeni au stat de vorbă inclusiv cu colegii lor mai mici, care pot să aleagă să continue studiile la Liceul Tehnologic nr. 1 din Oradea. 

"Considerăm că azi am dat dovadă că suntem o echipă, o echipă constructivă, care îşi doreşte un viitor mai bun pentru aceşti elevi cu cerinţe educaţionale speciale", a subliniat directoarea adjunctă a instituţiei, Alexandra Micula.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON