URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2024, 18:01

Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost a fost marcată și la Oradea: „Putem implica persoanele fără adăpost în societate” (FOTO)

Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost a fost marcată și la Oradea: „Putem implica persoanele fără adăpost în societate” (FOTO) sursa foto: Direcția de Asistență Socială Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcția de Asistență Socială Oradea, prin Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale, a marcat Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost, printr-o activitate socială care a avut loc joi la sediul Adăpostului de Noapte din strada Gutenberg nr. 8. 

„Beneficiarii Adăpostului de Noapte, împreună cu angajați ai DAS Oradea, au profitat de vremea bună și au petrecut câteva ore împreună, într-o atmosferă plăcută și relaxată, servind și un prânz împreună. Prin comunicare, coordonare și cooperare deschisă putem implica persoanele fără adăpost în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni ai municipiului Oradea”, se arată într-un comunicat trimis ulterior de DASO. 

sursa foto: Direcția de Asistență Socială Oradea

În acest sens, instituția a semnat acord cu Centrul Regional Oradea al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, iar în această săptămână a avut loc o activitate de prevenire a traficului de persoane, în cadrul campaniei naționale „Alegeri sănătoase pentru un viitor sigur”.

„Scopul acestei activități a fost de informare a beneficiarilor centrului cu privire la fenomenul traficului de persoane, a formelor de manifestare și prevenire. S-au prezentat formele de exploatare, exploatarea prin cerșetorie, prin muncă, sexuală și modalitățile de prevenire a acestor forme de exploatare”, se menționează în comunicat. 

La final, cei prezenți au vizionat un film privind exploatarea prin cerșetorie, dezbătând, apoi, temele prezentate în film.

sursa foto: Direcția de Asistență Socială Oradea

Cum sezonul rece se apropie, DASO face un apel către orădeni să anunțe dacă văd persoane care se adăpostesc în zone publice, la temperaturi scăzute, sunând la numărul de telefon al Dispeceratului Poliției Locale: 0259-969 sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte.

„Adăpostul de Noapte este situat pe strada J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri. Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire și cele 9  containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă și grupuri sanitare, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, persoanele cazate aici primesc haine curate, ceai cald și, nu în ultimul rând, sprijin pentru depășirea acestei perioade dificile din viața lor”, amintește DASO. 

Pe timpul zilei, în Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeași adresă, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, sprijin în găsirea unui loc de muncă și pentru obținerea diferitelor acte (de identitate, de stare civilă) și li se oferă șansa unor activități relaxante, ca vizionarea unui film sau lecturarea unei cărți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON