URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2024, 11:40

Votați USR pentru o nouă voce în Consiliul Județean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Uniunea Salvați România vine pentru Consiliul Județean cu o echipă tânără, energică și dedicată schimbării reale în județ.

Alex Orjan, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Bihor, este un tânăr jurist de 35 de ani, hotărât să aducă un suflu nou în administrația județului.

Alex Orjan, candidatul USR Bihor, își conturează viziunea pentru dezvoltarea județului în câteva priorități esențiale menite să impulsioneze bunăstarea locală.

În primul rând, Alex Orjan își propune să sprijine agricultura, un sector cu un potențial enorm în Bihor, dar care până acum a fost insuficient valorificat. El crede cu tărie că fermierii bihoreni merită mai mult și propune crearea unor târguri și piețe de desfacere destinate produselor agricole locale. Scopul său este clar: munca dedicată a fermierilor să fie recunoscută și recompensată corespunzător, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale.

De asemenea, Alex Orjan își dorește să aducă îmbunătățiri semnificative infrastructurii județului, ca o componentă crucială pentru atragerea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. Modernizarea drumurilor județene și dezvoltarea unui sistem de transport public modern și eficient creează condiții favorabile pentru dezvoltarea economică și socială a Bihorului.

Turismul este un alt pilon central în viziunea lui Alex Orjan. El intenționează să valorifice frumusețile naturale ale județului, de la majestuoșii Munți Apuseni la pitoreasca câmpie a Crișanei. Orjan vede în turism o oportunitate majoră pentru Bihor care să pună în valoare bogățiile naturale și culturale ale acestei regiuni.

Nu în ultimul rând, educația este o prioritate majoră în programul său electoral. Alex Orjan crede în puterea educației de a transforma viitorul, prin urmare susține investițiile masive în infrastructura școlară modernă și crearea unui sistem educațional de performanță. El dorește ca tinerii bihoreni să aibă parte de o educație de înaltă calitate, oriunde ar locui, o șansă la un viitor prosper și împlinit.

Alături de Alex Orjan, pe listele USR Bihor pentru Consiliul Județean se află o echipă de profesioniști din diverse domenii, gata să își pună experiența și entuziasmul în slujba cetățenilor.

Florin Nicoara, profesor de matematică la Colegiul Național "Emanuil Gojdu" din Oradea, și-a motivat candidatura din dorința de a contribui la depolitizarea și modernizarea sistemului de învățământ: "Vreau să vă transmit că nu se poate lupta împotriva politizării învățământului decât din interiorul unui partid". Florin Nicoara consideră că educația trebuie să fie o prioritate națională, iar  Bihorul  are  potențialul  de a deveni un  pol  de excelență  în  domeniu.

Claudiu Dume, antreprenor în domeniul HoReCa și al construcțiilor, originar din comuna Dobrești, își dorește  să folosească experiența acumulată în mediul privat pentru a dezvolta  comunitățile  rurale  din  Bihor:  "Am o mulțime de proiecte de suflet pentru acest județ, dar, pentru că vorbe tot auzim de 20-30 de ani, vreau ca noi să mergem mai mult pe fapte". Claudiu Dume  susține  dezvoltarea  infrastructurii  în  mediul rural, crearea de locuri de muncă și sprijinirea tinerilor antreprenori.

Tincuța Șaitoș, avocat, este convinsă că implicarea cetățenilor în viața comunității este esențială pentru o democrație sănătoasă. Ea pledează pentru o administrație transparentă, care să comunice permanent cu cetățenii și să le ofere posibilitatea de a se implica în luarea  deciziilor: "Mi-aș dori ca toți bihorenii să știe că pot participa în mod activ la binele comunității."

Mihai Florea, medic ATI în cadrul Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea, îşi propune să pună umărul la însănătoşirea sistemului nostru de sănătate.

Silviu Dehelean, 44 ani, președintele USR Bihor, își exprimă dragostea pentru Oradea și dorința de a contribui la dezvoltarea sa continuă, punând accent pe viața culturală, socială și spațiile verzi.

Ana Florea este educatoarea din Beiuș care a însuflețit un oraș întreg! Ea a ajuns să fondeze un club de teatru pentru 150 de copii din zonă. Candidații USR Bihor pentru Consiliul Județean reprezintă o alternativă modernă, competentă și transparentă la administrația actuală.

Echipa USR este formată din oameni tineri, energici, cu experiență în diverse domenii, hotărâți să lupte pentru un Bihor prosper, în care toți cetățenii să aibă șanse egale la o viață mai bună.

Dacă bihorenii doresc ca aceste proiecte ambițioase să prindă viață, un vot pentru USR aduce această alternativă proaspătă în Consiliul Județean.

Comandat de USR Bihor, cod mandatar financiar 21240009

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON