URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Septembrie 2024, 19:37

CSM Oradea a învins clar Rapidul şi a câştigat fără probleme Memorialul Andrei Drăghici la polo (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa de polo CSM Oradea a câştigat turneul internaţional amical pe care l-a găzduit în această săptămână la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, în memoria lui Andrei Drăghici, tânărul poloist orădean plecat prea devreme dintre noi. În ultimul meci, bihorenii s-au impus în faţa Rapidului cu scorul de 19-7, după ce la capătul primului sfert au condus deja cu 7-0.

După ce au câştigat jocurile de joi şi vineri, din primele două etape, sâmbătă, în ultima rundă, formaţia bihoreană s-a impus şi mai clar, cu scorul de 19-7, în faţa celor de la Rapid Bucureşti.

Cu o echipă mult schimbată în bine faţă de sezonul precedent, bihorenii au dominat categoric partida ce a încheiat turneul, după prima repriză ajungând să conducă deja cu scorul de 7-0. Apoi, şi pe fondul schimbărilor, au mai redus motoarele, în pauza mare s-a intrat cu 8-3, însă în sfertul al treilea, elevii antrenorului Petar Kovacevic s-au dezlănţuit, reuşind să marcheze doar în aceste opt minute opt goluri.

Ca urmare, în ultima pauză s-a intrat cu 16-5 pentru CSM. Ultimul sfert i-a găsit în bazin pe cei mai tineri componeţi ai echipelor, iar CSM a înscris de trei ori, în timp ce rapidiştii au punctat şi ei de două ori. Astfel, formaţia orădeană a câştigat meciul cu 19-7 şi s-a impus de-o manieră categorică în turneu.

Cu ocazia disputei de sâmbătă cu Rapid, au apărut în echipă şi Tiberiu Negrean, Nichita Ilisie şi Manuel Klutsch, jucători care nu au evoluat în primele două etape din cauza unor probleme medicale.

Filip Gardasevic a fost de departe principalul marcator al disputei, cu 5 goluri. Ivan Gusarov  şi Petar Velkic au marcat de câte 3 ori, Tomasso Insinna a reuşit o dublă, iar David Belenyesi, Mihnea Gheorghe, Istvan Szabo, Nichita Ilisie, Ferenc Czenk şi Darian Luncan au înscris şi ei câte un gol.

De la Rapid, principalul marcator a fost Vlad Dragomirescu, jucător care a evoluat până în sezonul trecut la CSM şi care a reuşit 3 goluri.

În cealaltă partidă a zilei de sâmbătă, sârbii de la VK Sabac i-au învins pe cei de la Dinamo cu 13-9 şi au terminat turneul pe locul 2. Poziţa a III-a a fost ocupată de Rapid, în timp ce pe locul IV a terminat Dinamo.

La final, căpitanul echipei câştigătoare, CSM Oradea, Tiberiu Negrean, a primit trofeul pus în joc din partea tatălui lui Andrei Drăghici, Cristian Drăghici. Acesta, l-a rându-i, a fost premiat în pauza ultimului joc, de organizatori cu o minge cu semnăturile jucătorilor tuturor celor patru echipe prezente la turneu.

Pentru CSM Oradea, turneul memorial din această săptămână s-a constituit o bună repetiţie înaintea turneului de Liga Campionilor care va avea loc sâăptămâna viitoare, tot la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” şi la care vor mai participa  AN Brescia, Spandau 04 Berlin, Enka Istanbul și PAOK Salonic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON