URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Decembrie 2023, 11:28

Vlad Trip a fost desemnat cel mai bun luptător de la LPS Bihorul şi CS Gladiatorul Oradea în 2023 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secţia de lupte de la LPS Bihorul Oradea, împreună cu cea de la CS Gladiatorul Oradea şi-a premiat laureaţii, într-o gală ce a avut loc la Hotel Impero.

Evenimentul, organizat de profesorul Nelu Sandu Pop, care coordonează secţia de lupte de la LPS Bihorul - Gladiatorul Oradea, a fost pigmentat cu momente artistice, Violeta Gherman şi un grup de colindători introducându-i pe cei prezenţi - sportivi, părinţi, antrenori şi invitaţi - în atmosfera Crăciunului.

TOP 10

Sportivul anului la secţia de lupte de la LPS Bihorul - CS Gladiatorul Oradea a fost desemnat Vlad Trip, care în 2023 a ocupat locul 2 la întrecerile Cupei României, la categoria de vârstă U15. De asemenea, el a devenit campion naţional la individual U15, a ocupat locul 3 la turneul internaţional UWW U15, locul 2 cu echipa de U15, a participat la Campionatul European U15 şi locul 1 la Campionatul Balcanic Individual U15.

Pe locul al II-lea în clasamentul de final de an a secţiei orădene de lupte s-a clasat Maia Vodoileu, situată şi ea pe locul secund la Cupa României U15, pe locul 2 la Campionatul Naţional de lupte pe plajă U15, locul 3 la Campionatul Naţional Individual U15, locul 3 la Campionatul Balcanic Individual U15, locul 3 la turneul internaţional UWW U15 şi a participat la Campionatul European U15.

Cel de-al treilea în 2023 la secţia orădeană de lupte a fost Szep Botond, cel care în acest an s-a situat pe poziţia a 3-a la Campionatul Naţional Individual U15, pe locul 2 la Cupa României U15, pe poziţia secundă cu echipa de U15, a participat la Campionatul European U15 şi la Campionatul Balcanic U15.

În continuare clasamentul celor mai buni 10 luptători de la LPS Bihorul – CS Gladiatorul Oradea i-a cuprins pe: Florin Beldea – pe locul 4, Alexandru Ghib – locul 5, Sergiu Pop, Szep Hunor şi Vlad Crăciun – pe locul 6, Alexandru Ciul – locul 7, Fuzi Albert şi Darius Romocea – locul 8, Eugen Popa – pe locul 9 şi Ovidiu Pop – locul 10.

Alte premii

Pe lângă premiile şi diplomele acordate sportivilor din TOP 10, conducerea secţiei, în frunte cu Nelu Sandu Pop şi instructorul sportiv Paul Buzaş au acordat diplome de merit şi sportivilor care au avut rezultate bune în acest an, dar totuşi nu au reuşit să intre clasamentul primilor 10. Este vorba despre Sara Dobrai, Luca Pişcoi, Darius Karacson, Nicolas Beldea şi Valentin Ionescu.

Toţi au primit daruri din partea organizatorilor, câte o plasă plină de cadouri.

De menţionat că luptele au o semificaţie aparte în Oradea, pentru că aici s-a înfiinţat, în anul 1930, Federaţia Română de Lupte, lucru care nu a fost trecut cu vederea de organizatori, fiind prezentat şi în cadrul acestei gale. De asemenea, un cuvânt plin de învăţătură pentru cei prezenţi l-au avut şi profesorii pensionari Nicolae Soane şi Corneliu Surlă, iar Aurel Horgoş a surprins audienţa cu o poezie adaptată evenimentului.

De menţionat că în anul 2023, sportivii secţiei de lupte de la LPS Bihorul şi CS Gladiatorul Oradea şi-au adjudecat 23 de medalii la Campionatele Naţionale Individuale, o medalie la Campionatul Naţional de Lupte pe plajă, o medalie la European Open School Combat Games, 3 medalii la turneul internaţional UWW de la Cluj, 2 medalii la Campionatul Balcanic U15, a avut trei participări la Campionatul European U15, au obţinut titlul de vicecampioni naţionali cu echipa de U15, locul I pe cluburi cu sportivii de la Campionatul Naţional Individual U13, locul II pe cluburi cu sportivii la C. N. I. U15 şi locul II pe cluburi cu sportivii la C. N. I. U8.

Buni şi la învăţătură

În altă ordine de idei, în cadrul galei, profesorul Nelu Sandu Pop a subliniat că în timp ce fac sport, tinerii luptători orădeni nu neglijează şcoala și a oferit câteva exemple de sportivi care anul trecut şcolar au avut medii peste 9.

Este vorba despre Valentin Ionescu, Maia Vodoileu, Ovidiu Pop, Alexandru Ciul, Darius Karacson, Nicolas Beldea şi Darius Romocea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON