URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Ianuarie 2024, 18:43

Victorii clare pentru poloiştii de la CSM Oradea în primele jocuri oficiale ale anului

Victorii clare pentru poloiştii de la CSM Oradea în primele jocuri oficiale ale anului (Sursa foto: Facebook - CSM Oradea Polo - Oficial)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut două victorii categorice în primele jocuri oficiale pe care le-au susţinut în acest an. Vineri şi sâmbătă, vicecampionii au evoluat la Bucureşti, în bazinul celor de la Sportul Studenţesc şi Rapid, în două partide ce au contat pentru Superliga Naţională.

Mai întâi, vineri, în prima partidă oficială din 2024, CSM Oradea s-a impus la o diferenţă concludentă, cu scorul de 23-5 în faţa celor de la Sportul Studenţesc. Pe reprize s-a consemnat: 5-1, 3-1, 8-2 şi 7-1.

Meciul s-a desfăşurat la bazinul Rapid, iar orădenii au controlat jocul în întregime. Cei de la Sportul au reacţionat după prima reuşită şi au egalat la 1, dar a urmat un forcing al CSM-ului, care a trecut la conducere, s-a desprins pe tabela de marcaj şi în cele din urmă a obţinut o victorie categorică.

În acest prim meci, Filip Gardasevic a fost principalul marcator al orădenilor, cu 9 reuşite. Celelalte goluri ale trupei pregătite de Ciprian Cîmpianu le-au marcat: Petar Velkic şi Istvan Szabo – 4 goluri fiecare, Andrei Marinescu – 3, Darian Luncan, Tiberiu Negrean şi Bogdan Remeş – câte un gol.

Sâmbătă, în al doilea joc oficial al anului, CSM Oradea a evoluat tot în bazinul Rapid din Bucureşti, dar cu gazdele de la Rapid, echipă pe care, de asemenea, a întrecut-o destul de clar, cu scorul de 17-8. Şi acest meci a contat pentru Superliga Naţională Suzuki la polo apă, iar pe reprize s-a consemnat: 4-2, 5-3, 5-1 şi 3-2.

Elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor s-au desprins la 3-0 şi 4-1, dar Rapid a reacţionat bine şi a egalat la 4, respectiv la 5. Au urmat însă cinci goluri consecutive ale orădenilor, care i-au desprins decisiv. Diferenţa a crescut chiar şi la 11 goluri, dar cei de la Rapid au fost cei care au marcat ultimele două goluri ale meciului şi partida s-a încheiat cu scorul de 17-8.

Din nou, Filip Gardasevic a fost principalul marcator. De această dată a reuşit să înscrie de patru ori. Mihnea Gheorghe şi Istvan Szabo l-au secondat, cu câte trei reuşite, în timp ce Tiberiu Negrean şi Andrei Marinescu au marcat de câte două ori, iar Nichita Ilisie, Ferenc Czenk şi Bogdan Remeş şi-au trecut numele pe lista marcatorilor o singură dată.

În cele două jocuri, cu Sportul Studenţesc şi Rapid, de la Bucureşti, antrenorii echipei CSM Oradea nu s-au putut baza pe sportivii Radoslav Filipovic, David Belenyesi şi Levente Vancsik, aflaţi în programul echipelor naţionale ale Serbiei şi României ce urmează să participe la Campionatul Mondial de luna viitoare.

În prezent, în Superliga Naţională de polo, CSM Oradea are un bilanţ de 9 victorii şi o înfrângere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON